Crimson Day – Order Of The Shadows

Kirjoittanut Juha Attola - 2.12.2015

Kotimainen Crimson Day on pistänyt pihalle debyyttialbuminsa ”Order Of The Shadows”. Melodista heavy metallia tarjoillaan tällä albumilla yhdentoista kappaleen verran.

Albumi käynnistyy kaksikolla ”Enter The Order” ja ”Stormborn”. Näistä ensimmäinen on instrumentaali, joka pohjustaa pelin hyvin ensimmäiselle varsinaiselle kappaleelle. Kappaleista tulee hieman mieleen amerikkalaistyylinen power-metalli Iced Earthin ja Nevermoren tyyliin. Kolmas kappale ”And Then Came Death” lähteekin sitten enemmän Gamma Rayn linjoille. Asiaan vaikuttaa sekin, että vokalistista tulee hetkittäin aika paljonkin mieleen Kai Hansen. Soittotaitoa piisaa ja kappaleitakin näköjään osataan kirjoittaa, joten hyvältähän tämä vaikuttaa.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

Sandstalker” ja varsinkin nimikkokappale ”Order Of The Shadows” tuovat mukaan lisää vahvoja Gamma Ray -vaikutteita. Yhtye ei kuitenkaan kuulosta miltään kopiolta, vaan mukana on myös paljon yhtyeen omia elementtejä. Crimson Day on onnistunut varsin hyvin asiassa, jonka olen viime aikoina huomannut olevan yllättävän vaikeaa; se on nimittäin saanut aikaiseksi oikeasti mielenkiintoisen heavy-levyn. Turhan harvoin näitä on lähiaikoina tullut, varsinkaan debyyttialbumeita.

Paljon hyviä asioita on kuultavissa jo tällä debyytillä, mutta todennäköisesti palikat alkavat hitsautua kunnolla paikoilleen tulevaisuudessa, joten mielenkiinnolla jäänkin seuraamaan yhtyeen tulevaisuutta. ”Order Of The Shadows” ei ole täydellinen heavy-levy, mutta hieno debyytti kuitenkin. Tämä bändi kannattaa ilman muuta tsekata, mikäli perinteinen ja melodinen heavy kiinnostaa.

7/10

Kappalelista:

1.Enter The Order
2.Stormborn
3.And Then Came Death
4.Sandstalker
5.Order Of The Shadows
6.Lies About Paradise
7.Far From Serenity
8.Burning Redemption
9.Fatal Destination
10.Blessed By Thy Hate
11.The Gathering

https://www.facebook.com/crimson.day.band/

Kirjoittanut: Juha Attola