Kuva: Joonas Konki

Crimson Dayn rajut musiikkivideokuvaukset vanhassa navetassa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 23.5.2020
Kuva: Joonas Konki

Tamperelainen melodinen heavy metal -yhtye Crimson Day ei jäänyt toimettomaksi, kun kesän keikat peruuntuivat. Bändi kuvasi viikonloppuna rajulla otteella uutta musiikkivideota erikoisessa ympäristössä. Kuvauksia varten vanha navetta laitettiin uuteen uskoon, ja pitkään käyttämättä seisoneet lehmien parret saivat väistää savukoneiden ja välkkyvien ledivalojen tieltä. Päivien piikkaamisen ja rälläköinnin jälkeen tuunattua navettaa ei ollut tunnistaa enää samaksi. Crimson Dayn synkänpuoleisen musiikin tarpeisiin vanha karjasuoja kävi mainiosti, sillä rakennuksen seinät ja katto olivat valmiiksi mustaa ja verenpunaista värimaailmaa.

Kuva: Joonas Konki

Musiikkivideon kuvauksissa olisi hienompi tila kärsinytkin suuresti, sillä bändi ei säästellyt itseään eikä soittimiaan. Aggressiivisen uuden singlen ”Raising The Fury” innoittamana videon käsikirjoitukseen päätyi instrumenttien kannalta kohtalokkaita ottoja. Kuvausten edetessä navetan lattialta löytyi niin suuri määrä rikkoutuneita peilejä kuin paloja kitaroista, bassosta ja rummuistakin. Laukaistiinpa kuvausten lopuksi myös bändin imagon mukaisesti punaisia savukranaatteja.

Kuva: Joonas Konki

Crimson Dayn tänä vuonna uudistuneeseen kokoonpanoon kuuluvat Milka Uusitalo (laulu), Ari Balzar (kitara), Jesse Kämäräinen (basso), Janne Rantanen (kitara) ja Tuomas Lesonen (rummut). Vuonna 2013 perustettu yhtye on julkaissut muun muassa kaksi pitkäsoittoa ja on nyt äänittänyt kaksi uutta singleä. Isojoella kuvattu ”Raising The Fury” -kappaleen musiikkivideo julkaistaan kesän aikana.