Crimson Sunin ”Fates”-albumi näki päivänvalon: ”Emme aio jäädä yhden levyn ihmeeksi – emmekä edes kahden”

Melodista metallia soittava kotimainen Crimson Sun julkaisi perjantaina toisen täyspitkän albuminsa nimeltä ”Fates”. Koko albumi on kuunneltavissa Spotifyssa.

Yhtyeen tyyli on ensimmäiseen levyyn verrattuna aavistuksen muuttunut – kuusikieliset kitarat korvattiin kahdeksankielisillä, mutta instrumenteista pyrittiin kuitenkin saamaan käyttöön iso ääniskaala. Sävellysvastuussa olivat kitaristi Junnila ja rumpali Rantavuo, sanoitukset hoidettiin koko bändin voimin. Yhtye pitää tuoretta kakkoslevyään monellakin tapaa tärkeänä julkaisuna vuonna 2015 julkaistun ”Towards The Light” -nimisen debyyttialbumin menestyksen jälkeen:

”’Fates’ on meille hyvin tärkeä. Se edustaa jatkuvuutta ja kehitystä ja on todiste siitä, että pystymme ylittämään henkilökohtaiset vaikeudet ja tekemään haluamaamme musiikkia suurtenkin elämänmuutosten keskellä. Lisäksi levy edustaa meille seuraavaa isoa askelta, jolla pyrimme lyömään jalkaamme entistä tiukemmin musiikkikentän ovien väliin.

Joissakin ensimmäisen levyn arvosteluissa pelättiin, että Crimson Sun jäisi yhden levyn ihmeeksi. ’Fates’ toivon mukaan todistaa uusille kuulijoille sekä bändiä jo ennestään seuranneille, ettei näin ole todellakaan. Crimson Sun kehittyy ja kasvaa, eikä jää yhden, ei edes kahden levyn ihmeeksi!”

Albumin virallinen julkaisukeikka on perjantaina 31. tammikuuta Helsingissä Bar Loosessa Kaaosklubilla, jossa menossa ovat mukana myös Awake Again ja Keoma. Lisäksi Crimson Sun nähdään Oulun Hevimestassa 7. maaliskuuta mukanaan Merta, sekä loppukesästä Dark River Festivalilla. Lisää keikkapäivämääriä julkaistaan kevään edetessä.

Kommentoi julkaisua