Crimson Sunin ”Fates” pursuaa melodioita ja on kaunista kuunneltavaa

Huomioni kiinnittyi ensiksi rouheisiin riffeihin ja pirteästi soiviin kosketinsoittimiin. Kun vokalisti Sini Seppälän viehkeä lauluääni astui esiin, huomasin ilokseni, että hänen äänessään on persoonallisuutta ja särmää. Näin ei leimaudu Nightwishin tai Within Tempationin jäljittelyksi kuten usein on vaara yhtyeen soittaessa melodista tai sinfoniallista metallia, ja vokalistina on nainen. Ei, Crimson Sunia ei voi mieltää kyseisten yhtyeiden kopioksi.

Vuosituhannen alussa perustettu kotkalainen yhtye on julkaissut tähän päivään mennessä kaksi EP:tä ja kaksi pitkäsoittoa, joista viimeisin ilmestyi tammikuun lopussa. Kymmenen kappaletta kattava ”Fates” on mukavasti kallellaan melodiseen metalliin ja power metaliin, josta ei puutu tunteiden paloa eikä vauhtiakaan: kappaleet ovat reipastahtisia, ja kosketinsoittimet antavat kappaleisiin oman rikastuttavan lisäyksensä.

Crimson Sun on antanut luovuuden kukkia, eikä se ole turhaksi kahlinnut musiikkiaan yhteen uomaan. ”We Are Onessa” on havaittavissa pop metalille ominaisia elementtejä, ”The Prison” -kappaleelta voi löytää sinfoniallisia piirteitä, ja levyn päättävä ”The Last Day On Earth” vie Crimson Sunin eeppisyyden aivan uudelle asteelle. Myös levyn kevyempää osastoa edustava ”Fate Of Nora” ansaitsee esille noston, sillä kyseisessä kappaleessa on itseäni kovasti puhutteleva tunnelma.

Vaikka Crimson Sun ei ehkä olekaan keksinyt maailmaa mullistavaa metallia, on ”Fates”-albumissa niin viihdyttävät kuin viehättävätkin piirteensä. Seppälän kaunis ääni ansaitsee arvostuksen aivan kuten yhtyeen melodioita pursuava sävellyskynä. Jos jäin albumilta jotakin kaipaamaan, niin muutamaa yllättävämpää repäisyä kuten aggressiivisia lauluosuuksia tai duettoja. Ne sopisivat mielestäni Crimson Sunin äänimaailmaan. Loppusummauksena: ”Fates” on tasapainoinen kokonaisuus, jolta löytää joka kerta jotain uutta löydettävää.

7/10

Kappalelista:

  1. The Beast Within
  2. Virtual Reality
  3. We Are One
  4. The Prison
  5. Overcome
  6. Fate of Nora
  7. Trailblazer
  8. Distant Stars
  9. Essence of Creation
  10. The Last Day on Earth

Crimson Sun Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua