Crimsonic – Silence Too Loud

Helsinkiläinen hard rock -bändi on saanut debyyttinsä valmiiksi. Tämä bändi on jo ehtinyt tehdä kaikenlaista: saanut biisejänsä HIFK-fanien kuultavaksi Helsingin jäähalliin ja saavuttanut Radio Rock Storen ladatuimpien listan. Mutta onko tämän yhtyeen debyytti oikeasti niin hyvä, kuin sitä hehkutetaan?

Albumin aloittaa jämäkästi ”Red Hot Devil”, jonka raju riffi herättelee kuuntelijaa. Tämän jälkeen ”Roadblock” jatkaa menevällä kertsillä kohti raitaa numero kolme, josta löytyy yksi levyn kauneimmista kappaleista, ”Avoided ”, joka muutaman kuuntelukerran jälkeen onkin aika mahtava veto. Sen kertosäe jää soimaan päähän ja koskettavat sanat tuovat melkein tipan linssiin.

Raidalta kuusi löytyy todella hieno kappale, joka kantaa nimeä ”Another Night”. ”Another Night” on balladi, jonka Crimsonicin solisti Turre esittää Heidi Iisalon kanssa. Mielestäni molempien äänet soivat nätisti yhteen ja täydentävät toisiaan, mikä puolestaan tuo oman kauneutensa kappaleeseen. Lisäksi kitarasoolo saa ihon kananlihalle.

She Bends” muistuttaa hämmentävän paljon Mötley Crüen tuotantoa niin sanoiltaan ja riffeiltään kuin kertosäkeeltäänkin. Kappale tosin loppuu oudosti jazz-tyyliseen pläjäykseen, mikä erottaa Crimsonicin ”Mötiköistä”.

Albumin bonusbiisi ”Prison Break” on hyvä valinta ”Silence Too Loudin” päätösbiisiksi. Se on erilainen kuin muut albumin biisit, jopa ehkä hieman punkahtavakin. Lisäksi se on todiste siitä, että bändin soitto on yhtenäistä.

Hyvää ”Silence Too Loudilla” on se, että lyriikoihin on vuodatettu verta ja hikeä, sekä se, että Crimsonicin muusikot soittavat hyvin yhteen. Huono puoli puolestaan on se, että melkein jokaisessa biisissä on jotakin tuttua, jota ollaan kuultu jo aikaisemmin. Tämä ei ole huono levy, ei ollenkaan, mutta pelko siitä, että tämä levy hukkuu muiden samanlaisten joukkoon, velloo mielessä.

7 / 10

Kappalelista:
1. Red Hot Devil
2. Roadblock
3. Avoided
4. Reason
5. Virus
6. Another Night
7. Hate/Love
8. She Bends
9. Journey
10. Every Walking Hour
11. Prison Break

http://www.crimsonicband.com/

Kirjoittanut: Tia Salmela

Kommentoi julkaisua