Crippler – To Crawl Among the Gods

Crippler_demo2_coverItäsuomalainen julkaisi toisen demonsa ”To Crawl Among The Gods” digitaalisena julkaisuna 11.kesäkuuta. Kokoonpano on pysynyt perustriona ja on sama kuin vuotta aiemmin julkaistussa ”Threshing Sledge” demossa, lukuunottamatta uutta myös bassonvarressa vaikuttavaa laulajaa Janne Keskitaloa. Heti alkumetreiltä huomaa, että kolme raitaa sisältävän demon äänimaisema on huomattavasti selkeämpi kuin edeltäjänsä. Liiat bassotaajuudet on karsittu pois ja mielikuva on heti paljon ammattimaisempi. Leikkauksesta huolimatta on soundissa kuitenkin myös alapäätä ja kokonaisuus on hyvin tasapainossa.

Ensimmäinen ja samalla myös nimikkoraita ”To Crawl Among the Gods ” lähtee käyntiin raivoisalla tempolla ja osoittaa entisestään yhtyeen soitannollista osaamista. Tunnelma on hyvin Morbid Angel-tyyppinen tykistöä muistuttavan patteriston ja pahaenteisen kitarariffittelyn johdattaessa kappaletta eteenpäin. Keskivaiheilla laskeudutaan suvantovaiheeseen, kenties tyypillisesti, jota tahdittaa suorempi riffistö. Lyhyen nopeamman pyrähdyksen jälkeen hidastuu tempo jälleen, kuin ennakoiden siirtymää seuraavaan raitaan.

Flaming Wreckage” on pääosin hitaampitempoinen kappale, hyvin aikaisemman demon biisijärjestyksen tyyppisesti. Pahaenteinen tunnelma säilyy kuitenkin edelleen ja yhtenevä linja pysyy vahvana. Varmasti live-tilanteessa hyvin toimiva kappale kehittyy Torturekiller-tyyppiseen junttariffiin, jolle antaa vastapainoa riitasointuvoittoinen aksentoidulla tomikompilla pyörivä osa.

Tästä päästäänkin viimeiseen kappaleeseen ”Vicious Internment”, jonka alku on hitaampi, mutta tämä enteilee vain keskiosan kaahausosastoa. Aiemmin mainitut vaikutteet ovat kummatkin hyvin läsnä, kunnes biisi kuin loppuu kesken menevän tuplakompin pohjustamaan melodiseen riffiin. Mitä oikein tapahtui, oliko se tässä?

Voin vain arvailla tähän syitä ja kenties valinta oli tietoinen. Kolmeminuuttinen kappale olisi voinut olla puolet pidempi ja toimia silti edelleen niissä puitteissa jotka sille oli asetettu.

Jokatapauksessa tuntuu, että jäin jostakin paitsi. Ensimmäinen raita toimii rakenteellisesti hyvin sellaisenaan, mutta kenties viimeistä olisi voinut miettiä hieman uudestaan. Demo toimii silti hyvin kokonaisuutena ja on yhtenäisessä linjassa vanhaan materiaaliin nähden. Ei puutu enää montaa kappaletta täyspitkää varten.

8/10

Kappalelista:

01. To Crawl Among the Gods
02. Flaming Wreckage
03. Vicious Internment

Official Site

Kirjoittanut: Tuukka Franck

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: