Crisix – Rise… Then Rest

Kirjoittanut Juha Attola - 16.7.2014

Seuraavaksi onkin arvostelijan levylautaselle ilmestynyt Espanjalaista ”ultra-thrashiä” soittavan Crisix yhtyeen uusin tuotos ”Rise…Then Rest”. Kyseessä on yhtyeen toinen kokopitkä, mutta itselleni tämä on kyllä vasta ensi kosketus yhtyeeseen.

”I.Y.F.F.” niminen ralli aloittaa tämän iloittelun. On aika helppo päätellä mistä tuo lyhenne tulee, ja varmuus asialle saadaankin melko pian. ”In Your Fucking Face” on melkoisen monipuolinen kappale, koukkuja riittää joka suuntaan ja vokalistin ulosantikin on hieman tavanomaisesta thrash-tulkinnasta poikkeavaa. Mutta loppujen lopuksi kappaleesta jää hieman sekava mielikuva, yhtye on ehkä yrittänyt hieman liiankin monipuolista kappaletta, lopputuloksena sinne tänne sekavasti poukkoileva kappale. Albumin nimikkokappale ”Rise…Then Rest” lähtee vauhtiin varsin reippaalla heavy-kiljahduksella. Kappale on ihan toimiva yhdistelmä vanhaa thrashiä ja heavy metallia. Suurimmaksi kysymysmerkiksi nousee vokalisti jonka omintakeinen tyyli on hetkittäin varsin timanttinen mutta saattaa jo seuraavassa kohdassa ärsyttää. Kaveri murahtelee ja kiljuu vuoronperään ja joissain kohdissa se kyllä toimii mutta toisissa sitten taas ei niinkään.

”Bring ’em To The Pit” on vahvasti crossover henkinen kappale, josta ei vauhtia puutu. Yhtyeen esikuvia ovat selkeästi 80-luvulla vaikuttaneet thrash, crossover ja hardcore yhtyeet. Crisix on mielenkiintoinen tulokas tämänpäivän metallimusiikkiin, sillä se tuo mukanaan jotain omaperäistä, ja sitähän myös allekirjoittanutkin on jo pidemmän aikaa kaipaillut. Ikävää on kuitenkin se ettei yhtye ole vielä aivan täysin valmis, nimittäin vaikka kappaleissa onkin paljon hyviä osia ja monipuolisuutta, niin kokonaisuutena useimmat kappaleet ovat hieman liian sekavia. Ja kuten jo mainitsinkin niin vokalistin esitys on yhtälailla sekavaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Crisix ei kuitenkaan ole huono yhtye, päinvastoin se on ehkäpä yksi näistä hiomattomista timanteista. Taitoa ja uskallusta pitäisi ainakin riittää. Tästä yhtyeestä saattaaisi hyvinkin tulla isompikin nimi genressään kunhan he vielä hieman jaksavat hioa tuota omaa juttuaan, ja tälle kertaa, toisin kuin yleensä, kehoittaisin ehkäpä hivenen pelkistämään noita kappaleita.

6/10

Kappalelista:

1.I.Y.F.F.
2.Rise… Then Rest
3.Bring ’em To The Pit
4.Those Voices Shall Remain
5.One By One
6.Frieza The Tyrant
7.Seven
8.Army Of Darkness
9.Volcano Face
10.Scars Of The Wolf
11.Waldi Gang
12.Ace Of Spades

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

http://www.crisixband.com/

Kirjoittanut: Juha Attola