Cross The End

Kirjoittanut Niko Kuusela - 16.8.2015

Cross the EndSuomesta ponnistava metalcorea ja hardcorea yhdistelevä yhtye Cross The End julkaisi juuri ensimmäisen singlen tulevalta EP:ltään, joka julkaistaan joulukuussa. Kaaoszine päättikin ottaa asian tiimoilta yhteyttä bändiin ja kysellä heidän mietteitään ja suunnitelmia tulevaisuuden suhteen. Lue lisää lukeaksesi kyseinen haastattelu.


Missä ja milloin yhtyeenne on perustettu?

Yhtyeen juuret yltävät peräti 2000-luvun alkupuolelle, mutta varsinaisesti bänditouhut alkoivat 2012 – 2013 paikkeilla, kun kaksi kitaristia ja yksi rumpali löysivät treenikämpän Vantaan Hakkilasta. Pian mukaan saatiin laulaja, jonka kanssa vedettiinkin ensimmäinen keikka kesällä 2014. Basisti löytyi mukaan viimeisimpänä, ja nyt on paletti kasassa ja bändi valmiina taistoon.

Miten luokittelisit musiikkinne?

Musiikilliset intressit ovat vanhemmissa biiseissä selvästi perus-metalcore puolella, mutta nyt suunta on alkanut selkiintyä ja saanut uusia piirteitä. Ehkä hardcore/metalcore olisi paras genreluokittelu.

Miten bändinne eroaa muista samankaltaisista yhtyeistä?

Sanoisin, että aivan vastaavanlaista yhtyettä ei ole. Mutta juu, valmiissa maailmassa on hankala keksiä aina uutta. Tärkeää, että sydän on mukana ja tätä tehdään rakkaudesta lajiin. Tulee sitten, mitä tulee.

Mitkä yhtyeet ovat suurimpia vaikuttajianne?

Alun perin suurimpia vaikuttajia oli epäilemättä As I Lay Dying, mutta nykyään varmaan enemmän esim. Architects.

Kuka tekee ja miten syntyvät yhtyeenne kappaleet/sanoitukset?

Sanoitukset ovat pääosin laulajan käsialaa. Sanoitukset syntyvät usein omista kokemuksista sekä elämänkamppailusta.

Kuinka tärkeä osa sanoitukset ovat yhtyeelle? Halutaanko niillä vaikuttaa, ottaa kantaa vai onko niillä mitään merkitystä?

Sanoituksilla on bändillemme isokin merkitys, olemmehan kaikki kristittyjä. Haluamme tuoda vaihtoehdon tätä musiikkilajia kuunteleville: ei aina tarvitse kuunnella väsynyttä ja katkeroitunutta paatosta esim. ”One thing is for sure… He does not fucking love us”.

Olette vielä alkumetreillä bändinä. Voimmeko jo odottaa ensimmäisiä keikkoja lähitulevaisuudessa?

Aivan lähitulevaisuudessa tuskin vielä keikkailemme, mutta luulen homman vuonna 2016 olevan jo hyvällä mallilla.

Missä näette yhtyeenne kymmenen vuoden päästä?

Jos bändi on vielä kasassa kymmenen vuoden päästä, niin varmasti se myös on jo omassa skenessä tunnettu. Ainaki Suomessa.

Miksi ihmisten pitäisi olla kiinnostuneita juuri teistä?

Ulkoisesti poiketaan varmasti vallitsevasta virrasta, sekä hyvässä että pahassa. Tämän genren bändejä ei Suomessa muutenkaan ole loppupeleissä niin paljon.

Mitä yhtyeenne puuhailee tällä hetkellä? Onko ensimmäinen EP jo valmis?

Ensimmäisen EP:mme nauhoitukset alkavat syyskuussa ja EP julkaistaan joulukuussa.

Cross the End Facebookissa

Luetuimmat

Uusimmat