Crossover –ryhmä Final Assaultin ”Dead by Dawn” -levy täytti 10 vuotta – kuuntele koko levyn liveveto

Kirjoittanut Teemu Hakala - 5.6.2021
Final Assault
Final Assault

Crossover –ryhmä Final Assault juhlistaa ”Dead by Dawn” levyn kymmentä vuotta ja julkaisi treenikämpällä kuvatun videon, jossa bändi soitti koko levyn läpi.

Bändin järjestyksessään toinen albumi ”Dead by Dawn” ilmestyi alunperin kesäkuussa 2011. Nyt kriitikoiden ja yleisön suuresti ylistämä levy saa 10-vuotis-juhlapainoksen, jossa on mukana ennen kuulematon kappale ”Suffer the Children” ja aiemmin vain ”King of Shame” 7” vinyylillä julkaistu ”King of Shame” -kappale, sekä Misfitsin ”Death Comes Ripping” ja Suicidal Tendenciesin ”I Feel Your Pain” -versioinnit.

”Suffer the Children” puolestaan tippui aikoinaan levyltä pois, kun se ei bändin mielestä sopinut muuhun levykokonaisuuteen ja jäi toteutukseltaan hieman demomaiseksi. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin biisi on mitä mainiointa ’previously unreleased’ materiaalia. Tässä yhteydessä myös ”King of Shamen” biisit pääsevät ansaitusti tällä juhlapainoksella digitaalisesti saataville.

Näinä tapahtuma-alaa kurittavina aikoina bändi halusi juhlistaa ”Dead by Dawnin” kymmentä vuotta ja soitti nykykokoonpanollaan levyn läpi yhtyeen moinquee –treenikämpällä. Biisit vedettiin siinä järjestyksessä, kun levy piti alun perin julkaista, ja mukana on myös ”Suffer the Children”.

”Dead by Dawn” (10th Anniversary Edition) -albumin löydät myös Spotify ja Bandcamp -palveluista.