Crowbar – Symmetry In Black

Alkuvuoden aikana on jo ehtinyt tulla jos jonkinlaista julkaisua, joten on korkea aika päästää isot pojat pelikentälle. nimittäin lyö tiskiin kymmenennen albuminsa. Levyn julkaisusta vastaa Century Media, ja albumi on nimeltään ”Symmetry In Black”.

Avausraita ”Walk With Knowlwdge Wisely” on aika lailla juuri sitä, mitä sopi odottaakin: keskiraskasta veivaamista, josta ei tunnetta puutu. Kappaleesta tunnistaa kyllä kaikki Crowbarin elementit, mutta se ei kuitenkaan ole yhtyeen vahvimpia. Seuraavassa kappaleessa ”Symmetry In White” lasketaan hieman tempoa, ja tuloksena on vahvasti doomahtava kappale. Hyvin toimii kuitenkin tämäkin osasto yhtyeellä. Windsteinin tuskaa huokuvat vokaalit täydentävät kappaletta hienosti. ”The Taste OF Dying” -kappaleen myötä mennäänkin jo sitten enemmän tuonne groove-osastolle. Ja groovea kyllä riittää, kun nämä New Orleansin pojat niin päättävät. Crowbar on saanut jo pelkästään levynsä alkuun enemmän asennetta ja munaa kuin monet yhtyeet koko albumilleen.

Crowbar kuuluu kieltämättä siihen ryhmään yhtyeitä, jotka eivät suuremmin pääse yllättämään albumeillaan, mutta siitä huolimatta homma toimii joka kerta. ”Symmetry In Black” pitää sisällään kaksitoista kappaletta, joissa mennään tasaisen varmasti eteenpäin. Välillä toki pannaan isompaa vaihdetta ja siirrytään puhtaasti hardcoren tyyliseen menoon, kuten kappaleessa ”Ageless Decay”, joka on ehdottomasti yksi albumin kovimpia vetoja. Muita albumin parhaimmistoon kuuluvia kappaleita ovat mielestäni raskas fiilistelypala ”The Foreboding” sekä albumin loppupuolelta löytyvä ”Symbolic Suicide”. Kappaleesta löytyy niin raskasta riffittelyä, hardcorea kuin ripaus Motörheadiakin, mitäpä tuohon nyt enää lisäämään?

Crowbar on tehnyt jälleen vakuuttavaa jälkeä, kuten odottaa sopikin. Bändi ei tingi tyylistään – eikä sen tarvitsekaan. ”Symmetry In Black” on ehdottomasti alkuvuoden kovimpia albumeita.

8/10

Kappaelista:

1.Walk With Knowledge Wisely
2.Symmetry In White
3.The Taste Of Dying
4.Reflection Of Deceit
5.Ageless Decay
6.Amaranthine
7.The Foreboding
8.Shaman Of Belief
9.Teach The Blind To See
10.A Wealth Of Empathy
11.Symbolic Suicide
12.The Piety Of Self-Loathing

https://www.facebook.com/crowbarmusic

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua