Crown Of Glory on saanut aikaan vakuuttavaa jälkeä ”Ad Infinitum” -albumillaan

Ennen vuosituhannen vaihdetta perustettu sveitsiläinen Crown Of Glory ei ole kiirehtinyt uuden musiikin julkaisemisen suhteen. Sveitsiläisyhtye julkaisi vuosituhannen alussa demon ja kaksi EP:tä, ja esikoispitkäsoiton vuoro oli vasta kymmenen vuotta Crown Of Gloryn perustamisen jälkeen. Vuonna 2014 oli toisen albumin vuoro, ja nyt kuusi vuotta myöhemmin julkaistiin ”Ad Infinitum”.

Mahtipontisesti nimetty ”Ad Infinitum” (suomentuu äärettömään tai kohti äärettömään) avataan melodisilla ja rokkaavilla ”Emergency”- ja ”Something”-kappaleilla. Ensimmäinen kappale jää auttamattomasti jälkimmäisen varjoon, sillä Crown Of Gloryn vokalisti Heinz Mutherin ja vierailevan vokalistin Seraine Tellin (ex-Burning Witches) yhteistyössä toteutettu ”Something” on todella vaikuttavaa kuultavaa. Mutherin ja Tellin äänin sointuvat upeasti yhteen, ja on suorastaan sääli, ettei albumilla kuulla enemmän duon yhteistyön hedelmiä.

”Ad Infinitumia” kuunnellessa voi huomata, että kuusihenkinen Crown Of Glory kukoistaa melodisten ja energisten kappaleiden muodossa. ”Let’s Have A Blast” on tästä erinomainen esimerkki. Kappaleessa on hyvin tarttuvat kertosäkeistöt, ilmava soundi sekä tietenkin kitarasoolo. ”Emporium Of Dreams” raottaa hieman yhtyeen pop metaliin taipuvaa puolta, kun ”Make Me Believe” edustaa perinteisempää heviä. ”Master Of Disguise” on vastaavasti albumin raskasta antia jyhkeiden riffien ja vihaisen sanomansa ansiosta.

Toki, kun on kyse Crown Of Gloryn kaltaisesta heviyhtyeestä, ei albumilta puutu myöskään kevyempiä sävellyksiä. Ensimmäinen näistä on pianon säestämä, hauras ja kivulias ”Surrender”, joka tietenkin kukoistaa kertosäkeistöjen aikana. ”Infinity” jatkaa kevyemmällä linjalla, mutta tästä kappaleesta löytyy jo ärhäkkyyttä enemmän. ”Glorious Nights” on myös perusilmeeltään kevyempää osastoa, mutta kappaleesta löytyy silti vihaisia lauluosuuksia sekä raskaita riffejä.

Kokonaisuudessaan ”Ad Infinitum” on monipuolinen albumi, jonka perusytimenä on melodinen hevi, joka ottaa jokaisessa kappaleessa oman muotonsa. Tästä huolimatta albumi pysyy hyvin eheänä kasassa. Monimuotoisuutensa seurauksena ”Ad Infinitum” tuo paikoitellen mieleen niin Pink Cream 69:n, Cyhran kuin Sonata Arcticankin. Nämä ovat kuitenkin kappalekohtaisia vivahteita. Lyhyesti voisi todeta, että Crown Of Gloryn kolmas pitkäsoitto on laadukas hevialbumi, joka näyttää miten hyvässä iskussa yhtye onkaan.

8½/10

Kappalelista:

 1. Emergency
 2. Something (feat. Seraine Telli)
 3. Let’s Have A Blast
 4. Emporium Of Dreams
 5. Surrender
 6. Infinity
 7. Glorious Nights
 8. Make Me Believe
 9. Master Of Disguise
 10. What I’m Made Of
 11. Until I’m Done
 12. Say My Name

Crown Of Glory Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua