Crucifyre – Black Magic Fire

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 20.8.2014

Death metallia takova ruotsalainen Crucifyre julkaisee toisen kokopitkänsä ”Black Magic Fire” elokuun puolenvälin jälkeen, jolloin synkkä ja sateinen päivä saapuu allekirjoittaneen kotikonnuille. Lähes kymmenvuotias bändi on uransa aikana julkaissut kaksi demoa, ”Thessalonian Death Cult” (2007) ja ”Hellish Sacrifice” (2008), sekä yhden kriitikoiden mukaan ok-tasoisen kokopitkän ”Infernal Earthy Divine” (2010). Itse en ole kyseiseen albumiin perehtynyt, mutta hallussani on nyt yhtyeen tuorein ”Black Magic Fire”, joka ulkoisesti näyttää mielenkiintoiselta kokonaisuudelta. Kiinnostuneena otan selville, minkälaista materiaalia on tulossa naapurivaltion suunnasta.

Käytyäni ”Black Magic Fire” -albumin läpi voin sanoa, että Crucifyre ei lähtökohtaisesti tarjoa erikoisia herätteitä, vaikka takoo hyvää ja ei-modernia kuolonmetallia. Albumi alkaa lupaavalla ja synkällä ”Apocalypse Whores” -kappaleella, jota seuraa yhtä hyvä ja tiukka ”Black Magic Fire”. Alustavasti albumi kuulostaa tässä vaiheessa vielä lupaavalta, mutta meno hidastuu ja kallistuu tylsään suuntaan ”Pentagram Palms” – ja ”Funeral Pyre” -kappaleiden aikana. Hätä ei ole vielä tämännäköinen, koska albumilta löytyy mainioita ja energisiä ralleja, kuten ”Baphomet’s Revenge”, ”Face of Death (His Satanic Shadow)”, ”Wolf’s Hour” sekä ”One And One is One”, jotka edustavat allekirjoittaneelle levyn parhaimmistoa.

Vaikka ”Black Magic Fire” -albumi tuntuu ja kuulostaa alustavasti mielenkiintoiselta kokonaisuudelta, herättää se ainakin itselleni hieman epävarmoja ajatuksia. Ensinnäkin Crucifyren ”Black Magic Fire” kuulostaa hieman halvalta Deströyer 666 –kopiolta, minkä vuoksi albumi kokonaisuutena ei herätä mahtipontisia fiiliksiä ja tunnelmia tai erota Crucifyrea muista klassisista bändeistä, esimerkiksi tuosta mainitusta Australian omasta ylpeydestä. No, on totta, että Crucifyre on vielä tuore bändi saavutuksiinsa nähden, mutta ehkä aikanaan yhtye löytää sen oman vivahteensa – tai sitten pysyy samana ja on yksi muiden kuolonmetallibändien joukossa ug-piireissä.

”Black Magic Fire” ei loppupeleissä ole mahtava julkaisu, muttei mikään läpeensä huonokaan. Voisin antaa levylle enemmän pisteitä kuin nyt, mutta ongelmana ovat vain tyylisuunta ja ne tylsät ja heikot kappaleet. Ehkä tulevaisuudessa saamme kuulla lisää ruotsalaisesta Crycifyresta, mutta vielä tänä päivänä bändi on vain yksi muiden joukossa. ”Black Magic Fire” on tutustumisen arvoinen levy, mikäli Deströyer 666 kuuluu arkipäiväisiin kuunteluhetkiisi.

7+/10

Kappalelista:

1. Apocalypse Whore
2. Black Magic Fire
3. Pentagram Palms
4. Baphomet’s Revenge
5. Funeral Pyre
6. Faces of Death (His Satanic Shadow)
7. Through The Darkness
8. Anneliese
9. Wolf’s Hour
10. One And One is One

www.crucifyre.com
www.facebook.com/pages/Crucifyre

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Luetuimmat

Uusimmat