Cryal – In Cold Design

Melodista metallia soittava on tahkonut uransa varrella jo kolme demoa. Nyt kuitenkin testissä olisi bändin uutukainen EP ”In Cold Design”.

Neljä biisiä sisältävä ”In Cold Design” esittelee bändin, jonka vaikutteina on Diablo, Sentenced ja In Flames. Cryal soittaa raskasta mutta melodista metallia, jossa laulut vedetään huudolla ja syntikat pimputtelevat hirveällä vauhdilla. Varsinkin syntikan ja kitaran yhteistyöstä tulee Children Of Bodom mieleen, vaikka muuten bändit ovat erilaisia. Kappaleet ovat raskaalla kädellä soitettuja, ja simppelit runnovat riffit tuovat todellakin Diablon mieleen. Tuotanto on ammattimaista ja soittimet soivat kuten pitääkin.

Kappaleissa on hyvin paljon vaihtuvuutta, ja niistä puuttuu selkeä punainen lanka. Osa kappaleista on hyvinkin In Flames –tyylistä, ja osassa taas mennään Sentencedin suunnalle. Tätä tehostaa puhtaasti lauletut osuudet, jotka ovat hyvin samankaltaisen kuuloisia kuin Sentencedillä. EP:tä kuunnellessa tuleekin mieleen, että bändi ei oikein itsekään tiedä, millaista musiikkia haluaisi soittaa. Välillä riffittely on simppeliä, ja seuraavaksi kolkutellaan progressiivisemman soitannan portteja. Välillä tuntuu, kuin kuuntelisi aivan eri bändiä kuin edellisessä biisissä. Kappaleissa on paljon eri osia, joten kappaleista on vaikea saada otetta.

Parasta antia ”In Cold Desing” -lätyltä on EP:n nimikkokappale, jonka Sentenced-henkinen kertosäe jää heti päähän soimaan. Vokaalit toimivat ja niitä voisi olla enemmänkin mukana. Biisissä on ehkä siltikin liikaa tavaraa, ja seitsemän minuutin pituudesta olisi voinut karsia jotain pois. Kappaleissa on kauttaaltaan hyviä juttuja, mutta itse rajoittaisin sitä luovaa hulluutta ja koettaisin yksinkertaistaa soitantaa.

5/10

Kappalelista:
01. In Cold Design
02. The Essence
03. Fragmented
04. Repent

http://www.mikseri.net/artists/?id=106245

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua