Cult Of Endtime – Demo 2010

No nyt on arvostelija setä ihmeissään, nimittäin kun suurien levy-yhtiöiden julkaisujen taso heittelee vähän miten sattuu, niin kotimaisella demo rintamalla eteen tulee toinen toistaan kovempia yhtyeitä. Nyt vuorossa on Joensuusta tuleva Cult Of Endtime.

Jo ensimmäisellä kuuntelulla vakuuttanut yhtye soittaa perinteistä death metallia Morbid Angelin, Dismemberin ja vanhemman Entombedin tyyliin. Nykyään on piristävää kuulla death metal yhtyettä, joka selkeästi soittaa vanhankoulun deathiä, kun jo niin moni tekee nykyaikaisempaa deathcorea tai vastaavaa.

Yhtye on soittotaidollisesti erittäin valmis kokoonpano ja lähempi tutustuminen tuokin esiin sen, että jäsenillä on takanaan jo yksi julkaistu levykin, Discard nimellä. Demo pitää sisällään kolme kaikinpuolin pätevää kappaletta, joista ei voi oikein nostaa yhtään kappaletta toisten edelle kun ovat kaikki sen verran hyviä kipaleita. Kaikki kappaleet ovat nopeatempoisia kipaleita, jotka vahvojen riffien voimalla jyräävät kuuntelijan kuin taisteluvaunu. Tästä ei juurikaan pahaa sanottavaa ole, ainoana miinuksena voisi mainita levyn lyhyyden, tätä kun kuuntelisi mielellään pidempäänkin. Tämä kiekko on viime viikkoina soinut allekirjoittaneen soittimessa eniten.

Jos siis olet vanhan liiton death metallin ystävä, suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan tämän yhtyeen. Kolmen kappaleen perusteella ei vielä oikein voi mitään syväluotaavaa analyysia yhtyeestä tehdä, mutta kyllä tässä oli kaikki niin kohdallaan että mielenkiinnolla jään odottamaan seuraavaa julkaisua ja jos taso pysyy samana, tulee yhtye olemaan vielä todella kova tekijä omassa genressään. Kyllähän tämä sen verran vakuutti, että lähdenpähän levykauppaan etsimään käsiini myös tuon Discard albuminkin.

8/10

Kappalelista:

1.Eroticism Of War
2.Endless Tombs
3.Hornbuilder

www.cultofendtime.com

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua