Curimus: Operaatio Yeast Side Story, osa #8

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 3.12.2013

Curimus vokaalit 2014 1Loimaalainen thrash metal -jyrä Curimus on aloittanut toisen, vielä nimeämättömän albuminsa työstämisen. Albumi tullaan julkaisemaan alkuvuodesta 2014. Yhtye on lyönyt hynttyyt yhteen Kaaoszinen kanssa ja kertoo säännöllisesti Kaaoszinelle hieman albumin teosta sekä sen edistymisestä. Lue lisää nähdäksesi yhtyeen blogin kahdeksas teksti.

15.11.
Curimus vokaalit 2014 2Tuottajamme Lord Tom G.Ardiner sekä basistimme Monni saapuivat savuiseen, mutta niin miehiseen treenikämppäämme noin kahdeksan aikaan illalla. Viikonlopun tarkoituksena oli käydä mahdollisimman monta biisiä läpi laulujen osalta kohta kohdalta, jotka oli jo aikaisemmin bändin toimesta demotettu. Pikaisen tervehtimisen ja asiaankuuluvan jonninjoutavan jauhannan jälkeen pääsimme käsiksi varsinaiseen työhön. Monnin kirjoittama biisi sai toimia ensimmäisenä potilaana. Ensimmäistä kertaa C-ryhmän historiassa bändin ulkopuolinen tuottaja sanoo sanottavansa bändin tuotoksiin. Joten biisin heti alkuun lähdettyään käytiin keskustelu siitä, mikä on taiteilijavapaus kaikissa ryhmän kappaleissa, mikä on bändin linja sekä mikä on tuottajan rooli. Yhteisymmärrykseen päästiin ja sen jälkeen hommat luistivatkin oikein mukavasti. Päivä päättyi n. kahden aikaan yöllä. Tuloksena ”Loimaalaiset jousipyssyt (rakennetaan kännissä)” demotettuna ja valmiina varsinaiseen studioon.

16.11.
Päivä alkoi kahden aikaan äijien valuessa samaan savuiseen ja mieheltä tuoksuvaan kämppään. Myös rumpeloijamme Jarke oli saapunut paikalle, koska oli aika työstää hänen kirjoittamaansa tekstiä. Jälleen pienet ja miehiset tervehdykset, jonka jälkeen ”Palohälytin tulitikkutehtaalla”-kappaleen kimppuun. Pientä fiilausta ja höyläystä, pään raapimista, hieman lisää köörihuutoja ja valmis. Hieman huikopalaa, ”sen itsensä” jauhamista sekä huonoja vitsejä. Niiden turruttamana back to the business. Työ jatkui biisillä ”Traktorin avaimissa kitka ei riitä”. Illan lopuilla vuoroon tuli vielä ”Kun lepakko kävi optikolla”. Tässä vaiheessa kuitenkin äijien virta ja aivotoiminta alkoi vedellä viimeisiään, joten päivä päätettiin lopettaa hyvän sään aikana (klo.22) ja jättää loput ”Lepakosta” seuraavaan päivään. Päivän saldona siis pari valmista kappaletta, sekä yhteenhitsautunut koodikieli (esim. kopro-apina ja ”Kastele sitä”).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

17.11.
Curimus vokaalit 2014 3Allekirjoittaneen osalta päivä (aamu) alkoi treenikämpällä klo.12. Joku älykääpiö oli poistanut koneelta ”Vatikaanin transvestiittimessut”-biisin voksuraidat, joten ne oli pakko äänittää uudelleen ennen muiden saapumista. Ääliömäisen aikaisesta herätyksestä huolimatta ääni avautui yllättävän nopeasti, joten ei aikaakaan kun biisi oli jo purkissa. Monni ja Gardiner saapuivat tuntia myöhemmin. Viikonloppu oli kuitenkin tehnyt jo tehtävänsä kaikkien poikien osalta, joten alkuunpääseminen kesti hieman normaalia pidempään. Mutta parempi myöhään kuin mummo lumessa, hommiin päästiin kuin päästiinkin. Työn vauhti ei ehkä päätä huimannut, mutta eteni kuitenkin. Hitaasti mutta hitaasti. ”Vatikaani” sekä ”Lepakko” valmistuivat ja sitten olikin jo aika jättää hommat tuottajamme juna-aikataulujen vuoksi. Paljon on jo tässä välissä kerennyt tapahtumaan ja työt jatkuvat kovalla tohinalla ja studio jo odotteleen huutajaansa. Nauhoitukset alkavat tällä viikolla Studio Disharmony:ssa. Koneenkäyttäjänä ja orjapiiskurina toimii Janne Lukka. Seuraavat blogit siis tuolta puolen rock’n’roll-glamouria.

Kirjoittanut: Marko Silvennoinen, 2.12.2013

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy