Cut Wide Open – Betrayal In The Party Lights

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 24.3.2013

Espoosta ponnistava, vuonna 2009 perustettu Cut Wide Open on lähestynyt Kaaoszineä elokuussa 2012 äänitetyllä ”Betrayal In The Party Lights” -demollaan. Yhtyeen omien sanojen mukaan sen musiikissa yhdistyvät ”alavireiset muskeliriffit, hardcoren vauhti ja suoraviivaisuus sekä death metallin synkät sahausmelodiat”. Tämähän kuulostaa ainakin paperilla niin mielenkiintoiselta, että pannaas kuunnellen tämä kolme biisiä sisältävä tuotos.

Meno tärähtää käyntiin demon nimibiisillä ”Betrayal In The Party Lights”, ja kyllä siinä hilseet päästä lennähtää, sen verran uhmakasta meininki on. Samaa menoa jatkaa ”Questioning The Existence”, jossa on erityisen jymäkkä väliriffi – lienee nyt sitä bändin mainitsemaa muskeliriffittelyä. Tässä biisissä on sopivan äijämäistä menoa, joka olisi todella mukava todistaa livenäkin. Sounditkin ovat Harjun nuorisotalolla äänitetyssä demossa kohdallaan, mikä on aina positiivista. Keskenään nämä kaksi biisiä ovat melko samanlaisia, joten hiukan enemmän vaihtelevuutta niihin olisi voinut kehitellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Viimeisenä tulevan ”Scum”-biisin alussa vokalistin murinat kiinnittävät erityisesti huomiota. Tämä osa-alue toimii, mutta rääkymispuoli ei välttämättä itseäni innosta, mutta hardcore-faneja sekin varmasti miellyttää. Kertsin karjunnoissa voi oikein mielikuvissaan nähdä, kuinka solistin sylki lentää huutaessa. Kehottaisin bändiä kuitenkin miettimään, voisiko se suuntautua hiukan enemmän death metalliin. Nyt demolta kuultaa vähän se, ettei bändi itsekään ole aivan varma, haluaisiko se olla enemmän death vai hc. Soittopuoli bändillä kuitenkin on suhteellisen hyvin hanskassa, joten ei kun keikoille ja miksei jopa täyspitkää väsäämään.

7/10

Kappalelista:

1. Betrayal In The Party Lights
2. Quistioning The Existence
3. Scum

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Cut Wide Open Facebookissa

Kirjoittanut: Rudi Peltonen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat