Cyan Kicksin tuore julkaisu kuullaan perjantaina striimikeikalla – “Ihmiset ylikuluttavat asioita miettimättä niiden todellista hintaa”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 6.5.2020

Cyan Kicks on helsinkiläinen alternative rock -yhtye, joka työstää tällä hetkellä toista albumiaan. Bändi on suurennuslasin alla niin kotimaassa kuin ulkomailla – vuonna 2019 julkaistu debyyttialbumi “I Don’t Love You” esimerkiksi nappasi heti Emma-ehdokkuuden. Yhtyeen basisti Leevi ja säveltäjä-kitaristi Niila kommentoivat:
”Ensimmäinen albumi oli teemaltaan selkeä erolevy, kun taas seuraavassa mennään ihan eri aiheisiin. Toisella albumilla käsitellään maailman tilannetta, mielenterveysongelmia ja muita rankkoja aiheita. Mutta vaikka levy on selkeästi aiempaa rankempi, kuullaan sillä myös huomattavasti kevyempiä kappaleita kuin debyyttialbumilla.”
Yhtyeen keulakuva, laulaja Susanna Aleksandra kertoo:
”Tämä levy ottaa kantaa. Ollaan tehty biisejä sellaisista asioista, joista me halutaan puhua.”
Yksi näistä kappaleista on perjantaina 8.5. julkaistava ”Wish You Well”, jonka sanoma on hyvin selkeä: kappale kertoo oman henkisen tyhjyyden täyttämisestä turhalla materialla. ”Wish You Well” haluaa herättää ihmisiä ajattelemaan ylikuluttamista ja sen todellista hintaa. Kappale kuullaan myös livenä perjantaina yhtyeen striimikeikalla SemiLivessä, joka on suomalainen uuden ajan online-keikkapaikka ja striimausalusta. Cyan Kicks näkee striimikeikkailussa uusia mahdollisuuksia myös tulevaisuudessa. Susanna sekä rumpali Pietari jatkavat:
”Olen innoissani, koska tämä on myös tapa päästä esiintymään samanaikaisesti faneille ympäri maailmaa. Kyllä tämä tilanne pitää nähdä mahdollisuutena luoda uutta, ja nimenomaan sellaisia asioita, jota ei ehkä livekeikoilla voisi tehdä. Jännittävää on, miltä tuntuu vetää ilman yleisöä, jonka vuorovaikutus on suuressa osassa tavallisella keikalla.”
Cyan Kicks esiintyy perjantaina 8.5. klo 20 SemiLivessä. Liput ja lisätiedot saat täältä. Livelähetyksen jälkeen yhtye vastaa kysymyksiin @semilive.fi -instalivessä! Yhtye julkaisee myös perjantaina limited edition -paidan, jota myydään vain rajoitetusti perjantaista sunnuntaihin. Paidan voi ostaa yhtyeen kotisivuilta.