The Dagger – The Dagger

koostuu muusikoista jotka ovat aikaisemmin musisoineet yhtyeissä kuten Dismember, Grave ja Necronaut. Noiden yhtyeiden perusteella voisi odottaa kohtalaisen raskasta paahtoa, mutta kyseessä on kuitenkin 70- ja 80-lukua kunnioittava hard rock/heavy -yhtye. Yhtyeen debyytin julkaisee .

Albumin avaa kappale nimeltä ”Ahead Of You All”, jossa mennään vahvasti 80-lukulaisen perus heavyn tahtiin. Pirteästi soiva kappale on kieltämättä mukavan kuuloinen ja soundimaailmakin on musiikkiin sopiva. ”Call Of 9” jatkaa hieman rokkaavammalla menolla, tuoden mieleen Deep Purplen ja Rainbown kaltaisia nimiä. Tämähän on mitä mainiointa kesämusiikkia.

Kolmannella kappaleella, ”Ballad Of An Old Man”, hidastetaan tahtia hieman, mutta hyvin yhtye hoitaa nämä hitaammatkin kappaleet. Tässä kappaleessa on erittäin vahva 70-luvun hard rock-henki, edellä mainittujen yhtyeiden lisäksi myös Uriah Heep on varmasti näille herroille tuttu yhtye. Kyseessähän on siis pitkän linjan muusikoiden uusi yhtye, joten ei yllätä kuinka pirteästi soitto kulkee, ja kappaleetkin ovat hyvin tehtyjä. Hetkittäin kaipaisi kuitenkin hieman lisää potkua vokaaleihin noissa rokkaavimmissa kappaleissa, vaikka laulaja Jani Kataja suoriutuukin osuudestaan ihan kiitettävästi. Miehen ääni sopii erinomaisesti tämän tyyliseen musiikkiin.

Albumi etenee mukavasti seikkaillen 70- ja 80-lukujen välissä. Esimerkiksi ”Skygazer” on täydellinen 70-luvun hard rock-pala, kun taas heti seuraavassa kappaleessa, ”Electric Dawn”, hypätäänkin jo 80-luvun heavyn kimppuun. Molemmat vuosiluvut toimivat yhtyeen käsissä hyvin ja kokonaisuutena levy on kelvollista kuunneltavaa sekä kestää kuuntelua paremmin kuin monet muut retro-heavy albumit viime aikoina. Aivan virheetön ei tämäkään debyytti kuitenkaan ole ja välillä olisi toivonut hieman enemmän raskautta tiettyihin kohtiin. Esimerkiksi levyn raskaimpiin kappaleisiin kuuluva ”Dog Of Warning” menettää hieman tehoaan liian kevyiden soundiensa takia. Kuitenkin ehdottomasti katsastamisen arvoinen yhtye, mikäli vanha kunnon heavy rock kiinnostaa.

7/10

Kappalelista:

1.Ahead Of You All
2.Call Of 9
3.Ballad Of An Old Man
4.Skygazer
5.Electric Dawn
6.1978
7.Dogs Of Warning
8.Nocturnal Triumph
9.Inside The Monolithic Dome
10.Dark Cloud

https://www.facebook.com/daggerofficial

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua