Damage S.F.P. herää henkiin yli 20 vuoden syväunesta, levy julki maaliskuussa ja video katsottavissa jo nyt

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 9.1.2019

Pohjois-Pohjanmaalla Limingassa toimintansa aloittanut ja sittemmin Etelä-Suomeen siirtynyt Damage S.F.P. on herännyt henkiin. Maaliskuussa julkaistava esikoisalbumi osoittaa, että rässi on aikuisten miesten musiikkia. Vuonna 1989 perustettu yhtye teki aikoinaan vain muutamia demoja ja levytyssopimuskin legendaarisen saksalaisen Noise Recordsin kanssa jäi kalkkiviivoilla lopulta pelkäksi haaveksi. Nyt reilut 20 vuotta myöhemmin on aika korjata tilanne.

Päätettiin laittaa alkuperäisellä trio-kokoonpanolla setti kuntoon ja bändin parhaimmat kappaleet yksiin kansiin uudelleen äänitettyinä. Biisit toimivat sen aikaisella tuotannolla, joten lähtökohta oli, että ne potkivat munille nykysoundeilla kaksin verroin kovempaa, eikä oltukaan tämän oletuksen kanssa ihan mettässä.

Harva bändi julkaisee debyyttilevyn 30 vuotta bändin perustamisen jälkeen, mutta me ollaankin Damage S.F.P., saatana! Keikoillakin meno on ollut kuin moukarihäkissä vain sillä erotuksella, että nyt siellä on hauskempaa kuin silloin teininä”, yhtyeen kitaristi-laulaja Jarkko Nikkilä lataa.

Orkesteri on kahdella keikalla Liettuassa Kaunasin Lemmy Clubilla 11.1. ja seuraavana päivänä 12.1. Vilnassa Club nArautissa.

KOKOONPANO
Jarkko ”Jaake” Nikkilä – kitara & laulu
Antti Remes – basso
Tero Lipsonen – rummut
DISKOGRAFIA
Beginning of Decay demo (1992)
Demo ’93 (1993)
Promo ’94 (1994)
Novemberborn demo (1996)
Damage S.F.P. (2019)
https://www.facebook.com/damage.sfp/
https://www.instagram.com/damage.sfp/