Damn Seagulls – Let It Shine

Viisi vuotta on kulunut viimeisimmästä albumista, ja lokkien rääkynä on kuulunutkin viime vuosien aikana vain harvoille ja valituille. Nyt yhtye on kuitenkin valmis astelemaan takaisin lavoille uuden pitkäsoittonsa saattelemana, ja lokit ovat nälkäisempiä ja äänekkäämpiä kuin koskaan ennen.

Viimeisen viiden vuoden kuluessa Damn Seagullsin tulevaisuus näytti todella pahalta. Totean itsekin, että edellinen “Hunting Season” -albumi ei kuulostanut ollenkaan siltä samalta poppoolta, joka julkaisi räväkän ”One Night In Sirdiesin” ja svengaavan ”Soul Politicsin”. Levy oli jotenkin todella väkisin yritetty, ja musiikista huomasi että yhtye ei nauttinut lainkaan yhdessä soittamisesta. Yhtyeen jäsenten välit rupesivat kärsimään, ja tunnelma oli tukala. Tauon jälkeen ja erilaisten sivuprojektien sekä työnteon avulla Damn Seagulls on saanut kaikki höyrynsä ulos, ja alkuperäisen rumpali Matti Koiviston paluu setin taakse antoi yhtyeelle mahdollisuuden kuulostaa taas samalta kuin ennenkin.

Levyn aloittava “Nights Are For Sleeping” tuo mieleen debyyttilevyn avauskappaleen “All Risen” nousevalla kertosäkeellään ja voimallaan. Meno on kuin Massachusettsin sunnuntaimessussa. Pankin räjäyttää lopullisesti seuraava nimikkokappale “Let It Shine” massiivisilla torvillaan ja varmalla Damn Seagulls –kertosäkeellään. Kappale menee heti ensimmäisellä kuuntelukerralla bändin parhaimmistoon. Levyltä löytyy muitakin varmoja kesähittejä, kuten esimerkiksi nuotioiltoihin sopiva “Paul Weller” loistavalla kertosäkeellään, ja seuraavana lähtevän “Young Gunsin” räväkkä polkeminen, josta New Jerseyn The Gaslight Anthemkin olisi kateellinen.

”Let It Shine” on varma klassikko. Levyltä kuuluu Damn Seagullsin jäsenten varma yhteinen soitanta, ja nautinto tehdä taas sitä mitä pitääkin; musiikkia josta kaikki voivat nauttia. Levylle on valittu loistavasti harvoista valituista ne tärkeimmät, jotka tuovat yhtyeen kaikki parhaimmat puolet esiin. Levyn lopettavan “Grateful” -kappaleen lopussa Lauri Elorannan laulaessa “You’ve Got To Face A Brand New Day Tomorrowia”, iskee hymy pakostakin huulille. Tämä on joko erittäin loistava viimeinen levy Damn Seagullsille, tai erittäin loistava näyttö tulevasta.

10/10

Kappalelista:
1. Nights Are For Sleeping
2. Let It Shine
3. Hold Your Head Up High
4. Paul Weller
5. Young Guns
6. Raise Your Glasses
7. Anxiety
8. Grateful

https://www.facebook.com/damnseagulls

Kirjoittanut: Niklas Aaltio

Kommentoi julkaisua