Kuva: Damnation Plan

Damnation Planilta uusi musiikkivideo To The Sun juuri julkaistulta uudelta albumilta

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 26.9.2023

Pããkaupunkiseutulaisen progressiivisen metallibändin Damnation Planin juuri julkaistulta kolmannelta studioalbumilta The New Horizon”:lta on julkaistu kolmas musiikkivideo, kappaleesta ”To The Sun”. Musiikkivideon ohjannut, yhtyeen rumpali / biisintekijä / sanoittaja / tuottaja Jarkko Lunnas kommentoi:

”To The Sunin kertosäe demottiin treenikämpällä jo vuosia sitten, se jäi mieleen ja oli nyt aika kaivaa demoarkistoista uuden levyn biisiehdokkaiden joukkoon ja tehdä loppuun. Lyriikallisesti se kertoo ihmisen kaipuusta löytää ja saavuttaa jotain suurta ja merkityksellistä – johtaen ihmiskuntamme mahdollisesti lopulta jopa kohti uusia planeettoja, kunhan oma on ensin hoidettu asumiskelvottomaksi.”

Yhtyeellä on vahvat juuret ja perusta perinteisessä heavy metallissa, sekä 90-luvun progressiivisessa metallissa, jonka sävyt ovat modernien elementtien lisäksi etenkin uudella levyllä läsnä, huuto-vokaalien ollessa tällä kertaa kokonaan poissa yhtälöstä.

”The New Horizonin” albumin kansikuva heijastaa albumin lyriikoita yhdistävää tematiikkaa:

”Albumin kansikuva symboloi hetkeä jonka jälkeen ei ole paluuta, sekä sen mukanaan tuomaa globaalia jakautumista. Albumin kappaleiden lyriikat ovat vahvasti sidottuna ihmisen käyttäymiseen yksilöinä sekä ryhmänä, sekä myös menneisyytemme tuomaan painolastiin joka vaikuttaa jokaisen käyttäytymiseen ja käsitykseen maailmasta myös nykypäivänä.”

Uuden levyn myötä Damnation Plan palaa myös keikkarintamalle. Ensimmäiset ”The New Horizon” levynjulkkarikeikat pidetään Helsingissä ja Tampereella seuraavasti:

13.12.23 Kuudes Linja, Helsinki
Special guests: Pressure Points
Liput: https://www.tiketti.fi/damnation-plan-pressure-points-kuudes-linja-helsinki-lippuja/93100

03.01.24 Yo-Talo, Tampere
Special guests: Pressure Points, Denigrate
Liput: https://www.lippu.fi/event/yo-talo-tampereen-yo-talo-17583156/

Luetuimmat

Uusimmat