Dan Lilker kertoo tehneensä suurimman osan Anthraxin ”Fistful Of Metal” -albumin musiikista

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 4.10.2022

Metallilegenda Anthraxin 40-vuotisen taipaleen kunniaksi bändin sosiaalisen median tilit ovat tarjonneet sarjan videoita, joilla entiset bändin jäsenet, muusikkotoverit, kollegat ja alan veteraanit kertoivat tarinoita kulissien takaa ja siitä, mitä bändi on heille merkinnyt.

Videoilla käsiteltiin jokaista albumia kronologisessa järjestyksessä alkaen vuoden 1984 albumista ”Fistful Of Metal”. Yhtyeen entinen basisti Dan Lilker sai mahdollisuuden kertoa oma näkemyksensä levyn synnystä.

Nyt tuoreessa Knotfestin haastattelussa Lilker kertoo olleensa iloinen siitä, että yhtye antoi hänelle tilaisuuden kertoa oma näkemyksensä albumista, ja että yhtye ei lakaissut yksityiskohtia maton alle.

”Olen ehdottomasti ylpeä koko asiasta. Minusta on hienoa, että nuo kaverit jatkavat yhä. Siitä [levystä] jäi todella hyviä muistoja. Tiedän, että ihmiset sanovat: ’Helvetti, he heittivät sinut ulos sen jälkeen’ ja blaa blaa blaa. Mutta selvästikin pääsin siitä yli ja perustin Nuclear Assaultin. Seuraavana vuonna teimme S.O.D:ia, joten en ole sellainen kaveri, joka pysyy katkerana ikuisesti. Mutta kyllä, muistot noista ajoista, levyn säveltämisestä ja äänittämisestä ja kaikesta muusta… Koska ei ollut mitään suunnitelmaa tai mitään, meillä oli vain vaikutteita ja yritimme antaa niille oman leimamme silloin. Joten kyllä, se on tavallaan syvältä, että minut heitettiin ulos kolme päivää ennen [levyn] julkaisua, mutta se antoi minulle tekosyyn tehdä jotain muuta”, Lilker kertoo.

”Aiemmin oli aikoja, jolloin olin ehkä hieman laiminlyöty joidenkin asioiden suhteen. Luulen, että he halusivat varmistaa, että tunnelma on mukava ja kattava, eivätkä unohda mitään yksityiskohtia. Kuten se, että kirjoitin 75 prosenttia ’Fistful Of Metal’-levystä. Ihan vain sellainen pieni yksityiskohta.”