Dance Gavin Dance erotti laulaja Tilian Pearsonin – taustalla syytökset seksuaalisesta väkivallasta

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 3.6.2022

Post-hardcorea esittävä Dance Gavin Dance tiedottaa, että bändin laulaja Tilian Pearson on erotettu yhtyeestä. Erottamisen taustalla ovat viimeaikaiset syytökset seksuaalisesta väkivallasta.

Reddit-käyttäjä kirjoitti sivustolle pitkän kertomuksensa lyhyestä suhteestaan Pearsonin kanssa. Kaksikko oli tekemisissä alkoholin vaikutuksen alaisena ja alkoivat harrastaa seksiä, kun Pearson yhtäkkiä läimäytti häntä. Reddit-käyttäjä pyysi Pearsonia olemaan tekemättä enää niin, mutta Pearson jatkoi hänen lyömistään kielloista huolimatta. Myöhemmin he tapasivat jälleen AirBNB -asunnossa, jossa Pearson väitetysti toimi toistuvasti vastoin hänen suostumustaan, ja esti Reddit-käyttäjää poistumasta paikalta.

Kirjoituksen tultua julki, Pearson oli kommentoinut tapahtumaa seuraavasti:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Tänä aamuna sain tietooni erään henkilön väitteet, jotka koskivat lyhyttä suhdetta Swanfest-viikonlopun ympärillä. Myönnettäköön, että olin silloin hyvin haavoittuvainen, mutta voin vakuuttaa, että jokainen seksuaalinen teko tapahtui täysin yhteisymmärryksessä. Sen jälkeen hän on ottanut minuun yhteyttä useita kertoja ja halunnut tavata minut uudelleen. Tapasimme uudelleen myöhemmin Clevelandissa kiertueella, ja päätin lopettaa asiat seuraavana päivänä. Se oli sovinnollinen ero, joten tämä tarina on erittäin yllättävä.”

”Minulla on tallennettuna tekstiviestejä, jotka piirtävät kuvaa lyhyen suhteemme luonteesta, mutta en haluaisi tuoda julki niitä. Se sattuu minua hieman, koska minusta suhteessamme oli yleistä keveyttä ja suloisuutta, jota ei mainittu hänen versiossaan.”

”Suhtaudun seksuaaliseen väkivaltaan vakavasti, ja haluan toistaa tiukasti, että missään vaiheessa ei tapahtunut mitään sellaista, mikä ei olisi tapahtunut yhteisymmärryksessä. Ymmärrän, että uudessa seksuaalisessa suhteessa on aika, jolloin selvitetään toistemme mieltymykset, mutta ei ole epäilystäkään siitä, että fyysinen kosketuksemme olisi koskaan ylittänyt rajoja mihinkään pahoinpitelyä muistuttavaan.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Yleinen mielentilani viikonlopun ympärillä oli täynnä surua, ja turvauduin alkoholiin kainalosauvana, jotta selviäisin siitä. Swanfestin jälkeen tein kiertueen selvin päin, jotta sain surra kunnolla, ja sain paljon tukea bändiltä ja ystäviltä.

”Vaikka hänen tarinansa on surullista luettavaa, en aio ilmaista mitään pahaa tahtoa häntä kohtaan.”

Bändi on nyt julkaissut sosiaalisessa mediassa tiedotteen, jonka mukaan Pearson on erotettu yhtyeestä.

”Suhtaudumme hyvin vakavasti Tiliania vastaan esitettyihin viimeaikaisiin syytöksiin, ja olemme keskustelleet perusteellisesti asianmukaisista toimista. Tilian vetäytyy välittömästi bändistä hakeakseen ammattiapua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Jon, Will, Matt ja Andrew jatkavat kaikilla tällä hetkellä suunnitelluilla keikoilla. Bändi jatkaa myös Jackpot Juicerin julkaisua suunnitellusti.

”Teimme kaikki uskomattoman kovasti töitä tämän albumin eteen, ja se on myös Timin [Feerick, bändin basisti, joka kuoli aiemmin tänä vuonna] viimeinen levytetty teos – haluamme olla varmoja, että annamme sille täyden julkaisuhuomion, jonka se ansaitsee kunnioittaaksemme hänen perintöään.”

”Tiedämme, että tämä on hyvin koetteleva ja järkyttävä tilanne kaikille, joita asia koskee, ja pyydämme ihmisiä olemaan mahdollisimman ymmärtäväisiä, kun kaikki käsittelevät tätä asiaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat