Danko Jones – Fire Music

Kirjoittanut Juha Attola - 5.3.2015

Vuodesta 2002 asti tasaisesti levyjä julkaissut Danko Jones on jälleen täällä. Uusin albumi on nimeltään ”Fire Music”, eikä ole epäilystäkään, etteikö tässä olisi taas oiva annos puhdasta rock ’n’ rollia luvassa.

Albumi lähtee käyntiin ”Wild Woman” -kappaleen myötä. Kappale on Dankon mittapuulla keskitempoinen rokkipala, joka toimii ihan moitteettomasti mutta ei ole ehkä se kaikkein paras vaihtoehto avauskappaleeksi. Itse ainakin olisin odottanut heti ensimmäisen kappaleen lyövän tajun kankaalle. Seuraava kolmikko ”The Twisting Knife”, Gonna Be A Fight Tonight” ja ”Body Bags” lähteekin jo sitten astetta reippaammin käyntiin. Näistä kappaleista käy myös hyvin ilmi, että herra Jones on viime aikoina kuunnellut melko lailla Danzigia ja varsinkin Misfitsiä. Sehän on kuitenkin pelkästään plussaa.

Live Forever” hieman rauhoittaa tunnelmaa. Tämä on Dankolle hyvin tyypillinen kitaran johdolla etenevä rock-kappale, josta on karsittu kaikki ylimääräinen pois. Kyllähän tämä jälleen kerran kaikessa yksinkertaisuudessaan toimii varsin moitteettomasti. Albumilla lauletaan päihteistä ja naisista kuten kunnollisella rock-levyllä pitääkin. Kappaleissa on sopivassa määrin vaikutteita alkuaikojen garage-rock- meiningeistä mutta myös reippaasti nopeatempoisempaa ja punkimpaa osastoakin löytyy.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mitään ihmeempiä yllätyksiä ei ”Fire Music” tuo eteen, mutta se on jälleen tasaisen varma esitys yhtyeeltä, jolta voi aina odottaa keskitasoa parempaa lopputulosta. Kaiken kaikkiaan ”Fire Music” on sen verran piristävä tapaus, että se tulee ehdottomasti olemaan yksi vuoden kovimpia rock-levyjä.

8/10

Kappalelista:

1.Wild Woman
2.The Twisting Knife
3.Gonna Be A Fight Tonight
4.Body Bags
5.Live Forever
6.Do You Wanna Rock
7.Getting Into Drugs
8.Watch You Slide
9.I Will Break Your Heart
10.Piranha
KaaosZine levyt11.She Ain’t Coming Home

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

http://www.dankojones.com/fire-music/

Kirjoittanut: Juha Attola

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat