Danko Jones – Rock And Roll Is Black And Blue

Kirjoittanut Juha Attola - 3.10.2012

Kanadalaisrokkari Danko Jones palaa uuden ”Rock And Roll Is Black And Blue” -albumin myötä. Kyseessä on Dankon kuudes studioalbumi, joka edeltäjiensä tapaan tulee ulos Bad Taste recordsin kautta. Yhtye on parin viimeisen albumin myötä noussut ehdottomasti oman genrensä kärkijoukkoihin, joten tätä levyä on varmasti odotettu.

Levy lähtee käyntiin ”Terrified”-kappaleella, joka tuo mieleen garagerockin ja ruotsalaisen Mustaschin yhdistelmän. Joka tapauksessa on heti selvää, ettei tälläkään levyllä ole jääty kummempia ihmettelemään, vaan tarkoituksena on rokata todella kovaa. Seuraavat kappaleet ”Get Up” ja ”Legs” näyttävät aidon rock-kappaleen mallia: ei mitään ylimääräistä kikkailua vaan yksinkertainen mutta toimiva riffi, jonka varaan kappaleet perustuvat. Mutta kun sen tekee näin vakuuttavasti, niin homma toimii. Danko Jones ei yritäkään mullistaa musiikkimaailmaa millään uuden uusilla keksinnöillä vaan tekee sitä, minkä parhaiten osaa: rokkaa täysillä.

Mielenkiintoista on huomata, että parin hieman radioystävällisemmän ja suoraviivaisemman albumin jälkeen yhtye tekee tällä albumilla paluuta alkupään levyjen suuntaan. Edellisiltä levyiltä löytyi ”Had Enough”:in ja ”Code Of The Road”:in kaltaisia selkeitä hittiralleja, mutta tältä levyltä mikään kappale ei oikeastaan ole noin selkeä hitti. Tietysti se kertoo myös siitä, ettei myöskään kokonaisuus nojaa liikaa vain yhteen tai kahteen kappaleeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Rock And Roll Is Black And Blue” tarjoilee mielenkiintoisen kokoelman tämän päivän rockia. Löytyy hieman suorempaa menoa ”I Don’t Care” -kappaleen myötä, mutta myös tuonne yhtyeen uran alkupään suuntaan kumartavia, bluesista ja punk-rockista vaikutteita ottavia kappaleita kuten ”Get Up” ja ”Legs”. Mielenkiintoinen on myös ”Always Away”, joka on kuin Foo Fightersin kappale kuorrutettuna AC/DC:n ”Thunderstruckin” alkuosiolla. Ja löytyypähän levyltä myös kappale nimeltään ”Type Of Girl”, jonka kertosäe on kuin suoraan jonkin pop-punk-yhtyeen tuotannosta; onneksi kappale on kuitenkin muilta osin ihan menevää rockia. Danko Jones on tehnyt jälleen hyvän rock-levyn, jonka uskoisin miellyttävän niin yhtyeen vanhoja kuin uudempiakin faneja. Itse olisin toivonut ehkä hetkittäin hieman rankempaa otetta muutamissa kappaleissa, mutta toimiihan tämä näinkin.

7/10

Kappalelista:

1.Terrified
2.Get Up
3.Legs
4.Just A Beautiful Day
5.I Don’t Care
6.You Wear Me Down
7.Type Of Girl
8.Always Away
9.Conceited
10.Don’t Do This
11.The Masochist
12.I Believed In God
13.I Believed In God (Reprise)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

http://www.dankojones.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

2 comments on “Danko Jones – Rock And Roll Is Black And Blue”

  1. Jarmo

    Itse olisin antanut rehdin pirteestä vedosta ja suorasukaisuudesta vähintään pinnan pari vielä päälle, mutta nää on jo makuasioita. Tosi hyvä plätty oli kyllä.

    Not a fan, mutta tää yllätti positiivisesti meikäläisen

  2. Arto Mäenpää

    Itse jäin kanssa kaipaamaan vähän sitä ”raskaampaa” otetta joihinki biiseihin mutta hyvin samoilla linjoilla oon ku arvostelija tuon 7/10 kanssa. Hyvä lätty, joka nyt tuskin yhtyeen faneja kauhean pahasti pettää.

Comments are closed.

Luetuimmat

Uusimmat