Danzig – Skeletons

in ”Skeletons”-albumi on herättänyt keskustelua eri nettifoorumeilla. Suurimmaksi puheenaiheeksi tuntuu kuitenkin musiikin sijaan nousevan albumin kansitaide. Monille on liikaa nähdä Glennin kaltainen, hieman vanhempi mies ilman paitaa. Ei tuo omastakaan mielestäni mikään kaikkien aikojen siistein kansi ole, mutta kuinka moni dissaajista voi itse sanoa joskus olleensa samassa kuvassa Penthousen leikkikaveri Kayden Krossin kanssa?

Mennäänpä sitten itse asiaan eli kappaleisiin. Albumilta löytyy kymmenen lainakappaletta Elviksestä ZZ Topiin. Albumin avaa Davie Allan & The Arrowsin aikoinaan levyttämä ”Devil’s Angels”, joka julkaistiin singlenäkin. Tämähän lähtee varsin mallikkaasti käyntiin, koska ensimmäisenä mieleen tulee vanha kunnon Misfits. Hieman tukkoiset soundit eivät tässä häiritse vaan päinvastoin luovat vielä enemmän tuota originaalia Misfits-tunnelmaa. Selkeästi bluesimmalle linjalle lähtevä ”Satan” ei ikävä kyllä yllä tuon avauskappaleen tasolle. Danzig kyllä tulkitsee kappaleen hyvin, mutta tuotantopuoli kusee pahemman kerran. Liian demomaiset soundit eivät sovi tähän kappaleeseen; paremmilla soundeilla tämä olisi ollut huomattavasti kovempi kappale.

Seuraavaksi kuullaankin Elvistä kappaleen ”Let Yourself Go” muodossa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kappale toimii hyvin, ja tässäkin tapauksessa Glennin tulkinta toimii hienosti. Kieltämättä tässäkin olisi hieman voinut tuota äänipuolta ruuvata paremmaksi, mutta näillä nyt mennään. Ensimmäinen varsinainen huti kuullaan Black Sabbath -kappaleessa ”N.I.B.”, jossa äänenlaatu on jälleen täysin demotasolla, mikä on aika jännää, koska nykyään demoille saa jo kotistudioissakin loihdittua melkoisen hyvänlaatuiset soundit. Jotenkin myös Danzigin oma osuus tuntuu hivenen laiskasti vedetyltä. Toinen albumin hutiosuuksista on ZZ Topin kappale ”Rough Boy”, joka ei kieltämättä vain taivu Danzigin tulkittavaksi.

Action Woman” ja varsinkin The Troggsin ”With A Girl Like You” toimivat erinomaisesti. Ei sovi myöskään unohtaa albumin päättävää kappaletta ”Crying In The Rain”, jossa on kyllä oikeaa tunnelmaa mukana. ”Skeletons” ei pääse lähellekään Danzigin kovimpia albumeita, eikä se ole myöskään kaikkien aikojen kovin cover-albumi, mutta selkeästi mainettaan parempi tuotos. Tuotantopuolella olisi ollut kyllä tekemistä, ja soundeja olisi useassakin kohtaa toivonut paremmiksi. Liian usein laulut on miksattu aivan pintaan, ja muutenkin aika tukkoisilta nuo äänitykset monessa kohtaa kuulostavat. Joka tapauksessa ”Skeletons” pyyhkii lattiaa useimmilla tänä vuonna julkaistuilla turhanpäiväisillä levyillä.

7/10

Kappalelista:

1.Devil’s Angels
2.Satan (From Satan’s Sadist)
3.Let Yourself Go
4.N.I.B.
5.Lord Of The Thighs
6.Action Woman
7.Rough Boy
8.With A Girl Like You
9.Find Somebody
10.Crying In The Rain

http://www.danzig-verotik.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua