Promokuva: Niko Aromaa

Dark Archiven debyyttialbumi ulkona toukokuussa – ”Son of Blight” single julkaistu tänään

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 20.4.2022

Suomalainen Dark Archive on viimein saanut debyyttialbuminsa valmiiksi. Albumin nimi on ”Reunite The Darkness” ja se julkaistaan 20.5.2022 Inverse Recordsin kautta. Esimakua tulevasta tarjoilee tänään julkaistu single ”Son of Blight”.

Kitaristi Joakim Lindholm kommentoi:

”Kun sävelsin Son of Blightia halusin tehdä todella synkän biisin levylle. Biisin, joka on synkempi ja painostavampi kun mikään muu. Dark Archive on melodioita kaaoksen keskellä. Tässä ne loistavat poissaolollaan. Sävelsin Son of blightia kovan masennusjakson aikana ja sen kuulee biisistä hyvin. Biisi, joka on syntynyt kärsimyksestä ja kivusta.”

Laulaja Niko Aromaa jatkaa:

”Son of Blight on vertauskuvallinen tarina siitä, miten ihmisrodulla on tarve löytää yliluonnollinen selitys ja lohtu tapahtuvien selittämättömien asioiden edessä. Post-apokalyptinen kuvaelma maapallon kuoren hajoamisesta ja ihmisen jumalkuvan muodostaminen sille kuolettavalle säteilysaasteelle, joka siitä vapautuu. Ihmiskunnalla on tarve saada palvoa asioita, tässä tapauksessa myös äitimaan maankuoren repeämää, joka tappaa kaiken.”

Voit kuunnella ”Son of Blight” -kappaleen tästä:

Dark Archiven perustivat kesällä 2016 Joakim Lindholm ja Niko Aromaa. Heillä oli alusta pitäen visiona perustaa bändi, joka loisi jotain tuoretta ja massasta erottuvaa. Alkuvuodesta 2018 bändi julkaisi ”Cultivate Our Blood in Aeon” EP:n, joka otettiin mainiosti vastaan median ja fanien toimesta. Myöhemmin samana vuonna bändi julkaisi ”Morningstar” -singlen ja musiikkivideon, joka löytyy päivitettynä versiona vuonna 2022 julkaistavalta ”Reunite The Darkness” debyyttialbumilta.

 1. The Awakening
 2. Godfear Eradication
 3. Eternal Disguise
 4. Cultivate Our Blood In Aeons
 5. Aspect Of Freedom
 6. Black Heart
 7. Closure Of Empyrean Delirium
 8. Morningstar
 9. Preternatural Ancestry
 10. Firegod, The Bringer Of Flame
 11. Son Of Blight

Kokoonpano:
Niko Aromaa – Vokaalit
Joakim Lindholm – Lead kitara
Oskari Niekka- Rytmi kitara
Iain Huntley – Basso
Alpo Laitinen – Rummut

Katarina Gubanova – Piano (intro)

https://www.facebook.com/darkarchiveband
https://www.instagram.com/darkarchiveofficial
http://spoti.fi/2DYeHzI
https://darkarchive.bandcamp.com

Luetuimmat

Uusimmat