Dark Country pakenee pimeyden kultteja

Kirjoittanut Niko Kuusela - 14.3.2021
(c) Asko Rantanen

Sampo Marjomaan ja Jami Pietilän luotsaama kantrimetallibändi Dark Country julkaisi tänään uuden singlen ”River River”. Kuulijoille tarjoillaan dynaaminen rokkibiisi, joka on saanut innoituksensa äärimmäisyyksiin menevistä kulteista ja niistä pakenemisesta.

”Pahamaiset kultit, kuten Jim Jonesin The People’s Temple, Daavidin Oksa ja Heaven’s Gate olivat inspiraationa ’River Riverin’ tarinalle, jossa päähenkilön on tehtävä iso päätös elämästään. Ylipäätään teemana ovat ahdasmieliset ja kuristavat ajatusmallit ja rakenteet, jotka eivät salli olemassoloa sellaisena kuin olet syntynyt olemaan. ’They say – fear the river coarsing, they say – nature needs forcing.’ Pakeneminen ja elämänmuutos voivat vaatia valtavan suuria uhrauksia, mutta joskus muita vaihtoehtoja ei ole” Sampo Marjomaa kertoo biisin taustoista.

River River” alkaa maagisella rytmillä, jossa on toisiinsa kahlittujen vankien yhteislaulun alkukantaista tunnelmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Kappaleessa joki edustaa hallitsematonta luontoa jota ei voi kontrolloida – mutta joka vaarallisuudestaan huolimatta on ainut pakokeino kahlitsevasta tilanteesta. Halusimme biisin alkuun intromaisen chain gang -tyylisen osion, jossa yhteisö rukoilee veden äärellä, mutta samalla pelkää asiaa, jota ei voi hallita”, Marjomaa valottaa.

Sampo Marjomaa ja Jami Pietilä perustivat Dark Countryn noin kuusi vuotta sitten yhdistääkseen kantrin, metallin ja tummasävyiset tarinat. Inspiraationa on kautta linjan ollut länsimainen populaarikulttuuri Stephen Kingistä Dolly Partoniin ja HP Lovecraftin kautta Twin Peaksiin. Kulttuuri jonka parissa kaksikko on kasvanut.

”Se on Amerikka, joka elää päässämme, mutta jota ei koskaan oikeasti ole ollut olemassa”, Marjomaa miettii.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sampo Marjomaa on tuttu suurelle yleisölle tv-töistään, mutta on tehnyt jo pitkään töitä marginaalissa musiikin, taiteen ja eläinoikeuksien parissa. Dark Country on hänen suuri intohimonsa, jossa yhdistyy tarinankerronta, visuaalisuus ja musiikki.

Jami Pietilä on musiikin ja median monitoimimies, joka on luotsannut toista bändiään End of Youta jo vuodesta 2003.

River Riverin” miksaasi ja masteroi Joni Borodavkin (Mörket, End of You).

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy