Dark Dawn Project – Demo 2011

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 26.10.2011

Dark Dawn Project aloitti ensin yhden miehen projektina, mutta nykyään bändissä on mukana myös naisvokalisti. Eeppistä, goottihenkistä fantasiametallia soittavan bändin musiikki ei ole paperilla mikään uusi tuttavuus, joten tiedän, mitä odottaa tältä demolta.

Oopperamaista naislaulantaa ja kauniita melodiota. Siinä Dark Dawn Projectin demo lyhyesti. Toki mukana on myös matalalta muriseva miesvokalisti ja industrial-elementtejä. Kolme biisiä sisältävä ”Demo 2011” ei ikävä kyllä anna kovin hyvää kuvaa bändistä.

Soundipuoli on aika kaamea. Tietokonerummut naksuvat kolkosti ja kitarat kuulostavat todella keinotekoisilta. Tähän kun lisää turhan kirkkailla soundeilla tehdyt syntikat, on kasassa korvia vihlova kokonaisuus. Naisvokalisti vetää suhteellisen hyvin, varsinkin taustahuokailut. Päälaulu on samaa tasoa kuin Tarja Turusella Nightwishin ensimmäisen levyn aikoihin, eli uskoisin, että kunnon studionauhoituksella laulajasta saisi paljon enemmän irti. Miesvokalisti kuulostaa taas siltä, että joku koettaisi hiljaa öristä tietokoneen mikkiin. Ei vakuuta, ei.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Dark Dawn Project on valinnut sinänsä vaikean musiikkityylin, sillä kaikki soittimien virheet kuuluvat ja soundien pitäisi olla priimaa. On ihan eri asia räimiä vanhan liiton thrash metallia c-kasetti soittimella nauhalle kuin tällaista materiaalia. Uskonkin, että kunnon studiossa nauhoitettuna olisi demon arvosana ihan erilainen, mutta nyt tuotantopuolen ongelmat lyövät kaiken muun yli. Kappaleet ovat ihan hyvin sävellettyjä, joten kannattaisi myös miettiä oikeiden soittajien hankintaa.

3/10

Kappalelista:
01. Hidden Memories
02. Falling Down
03. Witch And The Beast

http://www.myspace.com/darkdawnproject

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat