Dark Dawn Project – Shadow And Light

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.8.2012

2011 perustettu Dark Dawn Project soittaa ”goottifantasiametallia” ja on julkaissut uransa aikana pari demoa. Nyt arvioitavissa on bändin uusin tuotos ”Shadow And Light”.

Klassista musiikkia, elokuvamusiikkia ja kauhuleffateemoja yhdistelevä Dark Dawn Project soittaa hyvinkin tunnelmallista ja maalailevaa metallia. Naisvokalistin voimakas tulkinta sopii bändin musiikkiin todella hyvin ja kappaleissa on kunnon asennetta mukana. Bändin tuotanto kuulostaa hyvin paljon vanhemmalta Nightwishiltä, joskin nyt seikkaillaan reippaasti synkemmissä maisemissa. Vaikutteita bändi on kyllä Nightwishiltä ottanut runsaasti, ja ne kuuluvat varsinkin demon päättävässä ”Star Song” -biisissä.

Tuotannollisesti todella hyvän kuuloinen ”Shadow And Light” sisältää kolme biisiä ja kellottaa päälle 16 minuuttia. Kappaleissa on mukavasti vaihtelua ja monipuolisuutta. Kappaleet on soitettu komeasti ja vokalistin ääni on todella hyvä.

Dark Dawn Project tulee varmasti kuulemaan paljon vertailuja Nightwishin suuntaan, ja se on ihan ymmärrettävää. Se on sinänsä harmi, sillä bändin synkkä metalli on ihan mukavan kuuloista. Se ei ole mitään omaperäisintä, mutta hyvin tehtyä ja laadukasta.

7/10

Kappalelista:
01. Broken Mirror
02. Star Song
03. Revenge

http://www.myspace.com/darkdawnproject

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat