Dark Days Ahead – North Star Blues

Kovista soittajakonkareista muodostuva jyväskyläläinen tuli ihmisten tietoisuuteen parin vuoden takaisella debyyttialbumillaan ”The Long Road South”. Levy puski ilmoille vahvasti modernisoituneita metallin ainesosia kuulostaen paikoin jopa tämän päivän Slayeriltä. Vokaaliosuudet hyökkäsivät Slayerin tavoin erittäin lujaa päälle, mutta selkein liikkein oltiin kuitenkin pääosin omalla tontilla.

Nyt toinen albumi kurottaa toiseen ilmansuuntaan ja on nimeltään ”North Star Blues”. Mistään blues-levystä ei ole silti edelleenkään kyse, vaan yhtyeen soundi jatkaa edelleen raskasta tietä. Soittoon on tullut jonkin verran muutosta debyyttiin verrattuna. ”North Star Blues” tuntuu melodisemmalta, mieleen jäävältä, tarkasti harkitulta moninaiselta kokonaisuudelta. Kappaleissa riittää erilaisia sävyjä tunnelmallisesta ja akustisesta aina kovaa ryöpytykseen asti. Vokaalipuolella ei hypätä aivan yhtä yllättäen silmille, ja levyltä löytyy kaikuja länsinaapuristamme. Myös liiat modernit vivahteet on karsittu pois ja haettu tilalle sävyjä hieman vanhemmasta metallista.

Tältä kokoonpanolta ei voi odottaa huonoa levyä. Sen takaavat jo useista yhteyksistä meriittinsä hankkineet soittajat. Menneitä ja nykyisiä kannuksia löytyy ainakin yhtyeistä Red Eleven, Code For Silence, Bone5 (Tony Kaikkonen – laulu), Timo Rautiainen & Neljäs Sektori, Sacred Crucifix, Where Victims Lie, ex-Paraxism ja Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus (Jarkko Petosalmi – kitara) sekä Private Line ja niin ikään Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus (Jari Huttunen – kitara). Dark Days Ahead onkin hyvin määrä- ja tyylitietoinen orkesteri ja oma itsensä, ilman musiikillisia yhteneväisyyksiä muihin herrojen bändeihin.

”North Star Blues” soi tanakasti, ja sen voi hyvinkin helposti kuunnella monta kertaa ilman vastatuulta. Levy vaatii kuitenkin paljon soittoa auetakseen täyteen loistoonsa, mutta se palkitsee lopulta sitkeimmänkin sissin. Mikäli melodinen tämän päivän kuolo- ja ylipäätään rankempi metalli iskee ja pidät bändeistä kuten In Flames, Arch Enemy ja hengenheimolaiset, on Dark Days Ahead varma valinta.

Vaikka bändi nimessään manailee pimeitä tulevia päiviä, ennustan, että ajat voivat olla hyvinkin valoisat.

8/10

Kappalelista:

  1. Once We Stand, Once We Fall
  2. North Star Blues
  3. Heroes Of The New World
  4. Yesterday´s Noose
  5. Last Day Of Light
  6. Blood, Sweat & Broken Neck
  7. Fail To Believe
  8. Between The Walls Of Fire
  9. Varra

http://www.darkdaysahead.net

Kirjoittanut: Petri Klemetti

Kommentoi julkaisua