Kuva: Sami Kettunen / Kuvauksellista Valoa

Dark Floodilta vielä kolmas sinkku ”Rain Settlers” ennen albumin julkaisua

Kirjoittanut Niko Kuusela - 5.3.2023

Oululainen metalliyhtye Dark Flood julkaisee kolmannen näytteen huhtikuussa julkaistavalta ”Illusion of Light” -albumiltaan.

Rain Settlers” -nimeä kantava kappale edustaa albumin suoraviivaisempaa päätä ja myös siksi valikoitui kolmanneksi julkaisuksi. Kappaleen ensimmäinen versio syntyi varsin helposti akustista kitaraa neppaillessa. Esittelin idean Kallelle sovitettavaksi ja jo samana iltana valmistui hyvin paljon lopullista versiota muistuttava demo, joskin kertosäettä jouduttiin vielä viilaamaan.”, bändin basisti, laulaja Ville Ruumensaari taustoittaa. Kappale on kuultavissa kaikilla digitaalisilla alustoilla 3. maaliskuuta, jolloin julkaistaan myös Jussi Hevanderin tekemä lyriikkavideo. ”Rain Settlers” on laulu meidän sukupolven alasajolle. Videolla vastakkain asettuvat ihminen, luonto ja luonnonvoimat, sekä modernit häiriötekijät.”

7. huhtikuuta julkaistava ”Illusion of Light” albumi pitää sisällään 9 kappaletta melodista death metalia. ”Tällä albumilla sukelletaan kunnianhimoisesti suoraviivaisemmasta progressiivisiin maailmoihin. Musiikillisia raja-aitoja ei ole vieläkään asetettu, joten levy pitää sisällään perinteisen poljennon lisäksi mahtipontista orkestrointia, synkempää doomailua ja jopa folkahtavia sävyjä, asettuen kuitenkin bändin omintakeiseen melodiseen muottiin. Tämä albumi ei varmasti ole kaikkien juttu, mutta suosittelen ennakkoluulotonta tutustumista kaikille melodisen metallin ystäville”, Ville jatkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Illusion of Light” (7.4.2023)

  1. Intro
  2. All Forsaken Goods
  3. Fundamental Light
  4. Rain Settlers
  5. Stellar Rains
  6. Speed of Birds
  7. Voice Breaks Illusion
  8. The Line of Black Cars
  9. Where Wind Is Fire to Them

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat