Dark Forest – Land Of The Evening Star

Kanadan Calgarysta tulevan yhden miehen (David Parksin) black metal-yhtyeen, Dark Forestin, uusin albumi ”Land Of The Evening Star” esittelee edelleen melodista ja eeppistä black metallia kuuden vuoden tauon jälkeen. Dark Forestin maallinen taival on vasta nuori, sillä yhtye on perustettu 2000-luvun puolivälissä ja ehtinyt julkaista ennen tätä vain yhden albumin nimeltään ”Aurora Borealis”. Itse en kyseistä ensimmäistä albumia ole kuullut, mutta in ”Land Of The Evening Starsin” kuuntelun jälkeen aion etsiä myös debyytin käsiini.

Täytyy sanoa heti ensikuuntelemalta, että ”Land Of The Evening Star” on hyvä albumi ja mielenkiintoinen kokonaisuudessaan, näin uutena tuttavuutena. Levyn ilmapiiri huokuu black metallin kylmyyttä, unohtamatta kuitenkaan black metallille tyypillistä kummittelevaa melodiaa. Soitanto on kunnossa kaikin puolin ja David Parks osoittaakin olevansa melkoisen taitava monien eri instrumenttien kanssa. Riipivä vokalisointi on myös kunnossa ja sopii täydellisesti levyn ilmapiiriin. Levy tarttuu heti alusta otteellaan kuuntelijaan, ja heti ensimmäisen kappaleen instrumentaali-osuuden jälkeen tulee yksi levyn kohokohta ”Like Towers They Reach For The Sky”, joka melodisuudella ja ilmapiirillä lupailee erittäin viihdyttävää kuuntelunautintoa. Asia pitää paikkansa, sillä levy pitää otteessaan loppuun asti koukuttavien kitarariffien sekä tunnelmoivien koskettimiensa avulla.

”Land Of The Evening Star” kuitenkin kuulostaa siinä mielessä erikoiselta ja haasteelliselta, että vaikka siinä on kappaleet erikseen, niin ajoittain se kuulostaa kuitenkin kuin yhdeltä eeppiseltä kokonaisuudelta – jonkinlaiselta konseptialbumilta. Kokonaisuudesta on vaikea siksi nostaa esille yksittäisiä hyviä kappaleita, mutta kohokohdiksi nostaisin jo mainitsemani ”Like Towers They Reach For The Sky”-kappaleen lisäksi myös albumin keskeltä löytyvää ”Hearth”-nimisen kappaleen. Albumin ainoana miinuksena on sen kaksi instrumentaali-kappaletta, joista ainakin toisen olisin mieluummin tiputtanut levyltä pois. Koska albumilla on vain kahdeksan kappaletta, niin mielestäni se ei tarvitsisi kuin korkeintaan yhden instrumentaalin pitääkseen yllä oman tunnelmansa.

Suosittelen Dark Forestin levyä ”Land Of The Evening Staria” kuunteluun kaikille jotka pitävät eeppisestä ja melodisesta black metallista ja yhtyeistä, kuten Summoning, Windir sekä alkuaikojen Dimmu Borgirista. Lisäksi on mainittava, että ellei tietäisi yhtyeen olevan Kanadasta, niin voisi luulla sen olevan Euroopasta. Sen verran paljon on samanhenkistä yhtäläisyyttä eurooppalaiseen eeppiseen ja melodiseen black metalliin, vaikkakin myös omaa identiteettiä tietenkin on. Kaikin puolin kelpo black metal-tunnelmointia, jossa on potentiaalia pitempäänkin kuunteluun.

8,5 / 10

Kappalelista:
01. Rediscovery Of The New World
02. Like Towers They Reach To The Sky
03. Vesperia
04. A Few Acres Of Snow
05. Hearth
06. Northmen Of The New World
07. Arborg
08. Bjarne Herjulfsson ca. 985CE

https://www.facebook.com/darkforestcan

Kirjoittanut: Teemu Sainio

Kommentoi julkaisua