Dark Fortressin uutukainen ”Spectres from the Old World” on ammattimaisuutensa vanki

Kuin varkain, on saksalaisen Dark Fortressin edellisestä levystä kulunut jo kuusi vuotta. Nyt syynissä oleva ”Spectres from the Old World” on yhtyeen kahdeksas levy, ja se julkaistaan 28. helmikuuta Century Median kautta. Bändin black metal on lähestymistavaltaan, kuten totuttua, siloiteltua ja modernia, ehkä aavistuksen progressiivistakin. Soundimaailma on läpeensä ammattimaista, ja ammattilaisia ovat bändissä vaikuttavat muusikotkin.

”Spectres from the Old World” alkaa äkäisesti heti intron jälkeen ”Coalescencen” myötä. Tempo on nopea, mutta erityistä vihaisuutta on silti vaikea aistia. Vaihtelua levyllä on kuitenkin sinänsä tarpeeksi, eikä kaasu ole jatkuvasti pohjassa. Ongelmaksi muodostuukin se, että biisimateriaalissa on lopulta todella vähän tarttumapintaa. Osasyynä tähän on varmasti levyn liian siloiteltu ja muovinen tuotanto, joka toki on ammattimaista jälkeä mutta syö lätyn persoonaa pahemman kerran. Peiliin voisi katsoa myös sävellysten suhteen; vaikka kuinka haluaisinkin pitää levystä enemmän, en voi olla huomaamatta, kuinka mitäänsanomattomia kappaleet lopulta ovat. Jäljelle jää äärimetallin tyhjä kuori, joka ei herätä tunteita mihinkään suuntaan eikä hengi erityisen vahvaa persoonallista otetta muutenkaan.

”Spectres from the Old World” on levy, joka on jäänyt ammattimaisuutensa vangiksi. Vaikka kaikki onkin tehty modernien standardien mukaisesti ja viimeisen päälle, ei levy itsessään kuitenkaan tunnu edustavan oikein mitään. Kaikesta loasta huolimatta ”Spectres from the Old World” ei kuitenkaan ole täysin menetetty tapaus, ja uskoisin, että moni saa tästä allekirjoittanutta enemmän irti.

6½/10

Kappalelista:

01. Nascence (Intro)
02. Coalescence
03. The Spider in the Web
04. Spectres From the Old World
05. Pali Aike
06. Pazuzu
07. Isa
08. Pulling at Threads
09. In Deepest Time
10. Penrose Procession (Interlude)
11. Swan Song
12. Nox Irae

Dark Fortress Facebookissa

Kommentoi julkaisua