Dark Funeralin seitsemäs ”We Are the Apocalypse” on vahva näyttö veteraaniyhtyeen tilasta

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 1.4.2022

Ruotsin black metal -ylpeys Dark Funeral on täällä jälleen ja tällä kertaa järjestyksessään seitsemännen studioalbuminsa voimin. Lähes 30-vuoden ikään päässyt yhtye tuuttaa uudella ”We Are the Apocalypse” -levyllä tuttua ja turvallista blast beatein ryyditettyä ruotsalaista black metalia, kuten odottaa saattaakin. Myös kansitaiteessa jatketaan sitä parempaa sinisten levyjen linjaa. ”We Are the Apocalypse” julkaistiin 18. maaliskuuta Century Median toimesta.

Nightfall” aloittaa lätyn varsin kiivaasti ällistyttävän nopean rumputulen saattelemana. Uusi rumpali Jalomaah (Night Crowned, Aeon, Iron Master) saa oitis hyväksynnän allekirjoittaneelta. Myös rumpusoundi saa kiitosta, sillä mukavan orgaaninen lähestymistapa on omiaan näinä päivinä. Mukaan remmiin on myös liittynyt basisti Adra-Melek (Berzerker Legion, Grave). Sinkkubiisi ”Let the Devil In” tunnelmoi hitaammissa merkeissä. Onneksi näin, sillä tämä todistaa Dark Funeralin pitäneen yllä myös sopivaa vaihtelua. ”When Our Vengeance Is Done” tulittaa taas täysillä. ”Nosferatu” on ehkä hienoinen väliinputoaja. ”When I’m Gone” nostaa taas kaasujalkaa pois antaen tietä tunnelmalle. ”Beyond the Gravessa” on jotain vanhaa kaikua yhtyeen kulta-ajoista. ”A Beast to Praise” on levyn parhaimmistoa lätyn alkupään keralla, myös ”Leviathan” jyrää, kuten levyn nimibiisikin.

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

”We Are the Apocalypse” ei ehkä yllä edellisen levyn tasolle, mutta on kuitenkin vahva näyttö veteraaniyhtyeen tilasta. ”Where Shadows Forever Reign” huokui vanhojen aikojen loistoa, ollen paras Dark Funeral lätty sitten ”Diabolis Interiumin”. Valitettavasti aivan samanlaista loistoa ei ”We Are the Apocalypseltä” löydy, mutta kokonaisuutena lätty kuitenkin toimii.

https://www.facebook.com/darkfuneral