Dark River Festival keräsi ennätysyleisön: tapahtuma juhlittiin iloisella mielellä ja viranomaismääräyksiä noudattaen

Valitettavan tyngäksi jääneen rokkikesän lopettajaiset raikasivat Kotkan Honkalassa Dark River Festivaleilla kuluvana viikonloppuna. Perjantaina ja lauantaina idyllisissä metsämaisemissa vieraili yhteensä 3000 ihmistä.

Kaikkien viranomaismääräysten ja ohjeistusten mukaan järjestetty tarjosi kaikille halukkaille kasvomaskin, ja käsidesiä sekä käsienpesumahdollisuuksia oli joka puolella aluetta. Lisäksi alueelle oli järjestetty istumapaikkoja reilusti yli yleisökapasiteetin.

Kiitosta keräsivät eritoten edellisiä vuosia huomattavasti laajempi ja näin ollen turvaetäisyydet mahdollistanut festivaalialue sekä henkilökunnan ja artistien luoma positiivinen ja turvallinen ilmapiiri.

Yleisö löysi molempina päivinä paikalle jo hyvissä ajoin, joten jokainen viikonlopun aikana soittanut yhtye sai nauttia rauhallisesti mutta vastuullisesti juhlineen yleisön huomiosta. Siinä missä perjantain ehdottomat kohokohdat olivat illan pääesiintyjien Turmion Kätilöiden ja Insomniumin takuuvarmat spektaakkelit ei lauantain suhteen käynyt epäselväksi, että yhtä lailla Diabloa oli malttamattomasti odotettu näille leveysasteille. Rainer Nygård miehistöineen vastasi huutoon, ja paiskoi festivaalin pakettiin ikimuistettavan energisesti.

Tapahtuman promoottori Sami Hauru kiittelee henkilökuntaansa ja paikalle saapunutta yleisöä vuolaasti ja toteaa seuraavaa:

”Me järjestäjänä kiitämme tapahtumaamme elokuun pimenevistä illoista nauttimaan saapunutta runsaslukuista yleisöä. Tapahtumaa ei olisi mahdollista toteuttaa ilman vuodesta toiseen pyyteetöntä työtä tekevää vapaaehtoishenkilökuntaa sekä festivaalin taustalla toimivia lukuisia yhteistyökumppaneita. Ensisijainen tavoitteemme oli tehdä tapahtumasta niin turvallinen kuin mahdollista. Olikin hieno huomata yleisön arvostavan panostuksiamme tänä poikkeuksellisena aikana, ja esimerkiksi turvallisuuteen liittyviin kuulutuksiin suhtauduttiin ymmärtävästi. Nähdään ensi vuonna!”

Kommentoi julkaisua