Dark River Festival line-up valmis

Dark River Festival 2014Suomen lämminhenkisimmän metallifestivaalin kaksi viimeistä esiintyjäpaikkaa on nyt täytetty. toivottaa tervetulleeksi uuden sukupolven thrash -sensaatio n sekä kotimaassaan Ruotsissa hyvää nostetta nauttivan in.

Jyväskyläläinen Lost Society on eittämättä tämän hetken puhutuin kotimainen metallibändi. Keskustelua olisi toki helppo pitää yllä pelkästään virtuoosimaisten soittajiensa nuoreen ikään viitaten, mutta tämäpä bändi on ehtinyt lyhyen historiansa aikana jo julkaisemaan kaksi kehuttua albumia Saksalaisen Nucelar Blastin kautta ja kiertämään Suomea Children Of Bodomin sekä Eurooppaa Suicidal Angelsin lämmittelijänä. Elokuisena lauantaina Honkalaan saapuu vain muutama päivä aiemmin Summer Breezessä saksalaisyleisöä moukaroinut uuden polven thrash -kopla, joka vastaa takuuvarmasti viikonlopun vauhdikkaimmasta energiapurkauksesta.

Tämän vuoden ainoa ulkomaanvieras on näillä lakeuksilla vielä hieman tuntemattomampi tuttavuus, mutta musiikillisten ansioidensa puolesta kymmenen vuotta sitten ruotsin Älmhutissa perustettu My Dear Addiction herätti Dark River -organisaation huomion. Jos tapaat nauttia metallisi modernein melodiakuorruttein, ja lempiyhtyeisiisi lukeutuvat esimerkiksi Sonic Syndicate tai In Flames, ei länsinaapurin perjantaista keikkaa kannata suurin surminkaan missata!

Jo aiemmin ilmoitetut esiintyjät ovat Kouvostomollin sanansaattaja Viikate, alkuperäisen laulajansa Pasi Rantasen paikalleen palauttanut Thunderstone, sinfoninen death metal -rykmentti Shade Empire, Before The Dawn -isä Tuomas Saukkosen Wolfheart, alternative metal –rymyryhmä Medeia, vaihtoehtoremellyksen tulikuumin nimi For The Imperium, itämaalaiselle Samurai -estetiikalla kuolonpurkauksia höystävä Whispered, taistelut, tulen ja tappuran Kotkan metsiin juoksuttava Thaurorod, tunnelmametallin tuore kyky Kaunis Kuolematon sekä oman kylän sludgehirviö Demonic Death Judge.

Suomen persoonallisin metallifestivaali Dark River Festival järjestetään Kotkan Honkalassa jälleen elokuussa, tällä kertaa päivämäärillä 15.-16.8.2014.

Kotkan kestävän musiikin yhdistys ry:n järjestämä Dark River Festival on tunnettu lämminhenkisenä ja kotikutoisena tapahtumana. Järjestäjät haluavat pitää saman tunnelman läsnä tänäkin vuonna. Kun vertaa suuriin kaupallisiin festareihin, on Rivereiden meininki edelleen ihan toista. Isoilla festareilla kaikki on telttoja myöten värikoodattu, mutta Honkala on vuodesta toiseen näyttänyt lähinnä sirkusalueelta. Mitään kaupallista yritystä ei ole mukana, vaan järjestelyt hoidetaan yhdistyksen ja Laajakosken kyläläisten voimin. Tämän takia tapahtuman lippujen hinnat eivät tänä vuonna nouse senttiäkään viime vuodesta.

Dark Riverin Festival on metallifestivaali jonka line-up kasataan edelleen niin, että mahdollisimman monet eri genret olisivat edustettuina. Vuosien saatossa Dark Riverissä on esiintynyt mm. Turmion Kätilöt, Reckless Love, Swallow The Sun, Kalmah, Rotten Sound, Machinae Supremacy, Deals Death, Metsatöll, Black Sun Aeon, Moonsorrow, Profane Omen, The Man-Eating Tree, Ghost Brigade, Insomnium, Before The Dawn, Omnium Gatherum, Kiuas, Santa Cruz, Bob Malmström ja Sotajumala.

Myös lähialueen nuoremmalle polvelle annetaan mahdollisuus kilvoitella paikasta tapahtuman rosterissa, sillä viime vuosilta tuttu bändikilpailu mitellään Dreamwall -tapahtumassa, tällä kertaa Merikeskus Vellamossa.

Tapahtuman lipunmyynti alkaa Lippupalvelussa 12.5.2014 klo 9.

Lippujen hinnat: 2 päivän lippu 45€ (ennakkoon 36€) ja yhden päivän lippu 30€ (ennakkoon 24€).

Lisätietoa esiintyjistä, päiväkohtaisista aikatauluista sekä käytännönjärjestelyistä pyritään tiedottamaan tapahtuman Facebook -sivuilla ja pian avautuvilla verkkosivuilla heti kun mahdollista.

Dark River Festival 2014:

PERJANTAI 15.8.2014:

THUNDERSTONE

SHADE EMPIRE

MEDEIA

THAUROROD

MY DEAR ADDICTION (SWE)

KAUNIS KUOLEMATON

 

LAUANTAI 16.8.2014:

VIIKATE

LOST SOCIETY

FOR THE IMPERIUM

WOLFHEART

WHISPERED

DEMONIC DEATH JUDGE

BÄNDIKISAN VOITTAJA: TBA

 

http://www.facebook.com/kymidarkriver

Kommentoi julkaisua