Dark Tranquillity ja Ensiferum toukokuussa yhteiskiertueellaan Suomeen

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 19.1.2022

Kaksi kovan luokan yhtyettä yhdistää voimansa keväällä, kun ruotsalainen Dark Tranquillity ja suomalainen Ensiferum lähtevät viemään livemusiikin ilosanomaa ympäri Euroopan. Superkaksikko saapuu myös Suomeen ja esiintyy 22. toukokuuta Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä, 23. toukokuuta Lutakossa, Jyväskylässä ja 24 toukokuuta Oulun Club Teatriassa.

Kiertueella nousevat lavalle myös kotkalaislähtöinen metallibändi Marianas Rest ja bulgarialainen heavyviisikko Gwendydd. Liput ovat jo myynnissä Ticketmasterissa (Oulun konsertti) ja Lippupisteessä (Helsingin ja Jyväskylän konsertit).

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Göteborgissa vuonna 1989 perustettu Dark Tranquillity on tullut tunnetuksi melodisesta death metalistaan ja vahvasta lavaesiintymisestään. Yhtye on julkaissut toistaiseksi kaikkiaan 12 pitkäsoittoa, joista ensimmäisen ”Skydancer” vuonna 1993.

Odotan innolla tulevaa kiertuettamme, jonka aikana pääsemme esiintymään kaikkiaan 23 maassa ympäri Euroopan. Vihdoinkin taas kaikkien rajoitusten jälkeen saamme soittaa elävän yleisön edessä, toteaa Dark Tranquillityn laulaja Mikael Stanne.

Myös Ensiferumin basisti Sami Hinkka iloitsee jo etukäteen tulevasta yhteiskiertueesta.

Ei ole salaisuus, että Dark Tranquillity on ollut yksi yhtyeistä, joka antoi aikanaan innostuksen Ensiferumin perustamiselle, ja nyt pääsemme samalle matkalle sankariemme kanssa. Lavalle nousee kaiken kaikkiaan line-up, jota ei kannata jättää väliin, painottaa Hinkka.

Dark Tranquillity on nähty Suomessa useasti niin festivaaleilla kuin muillakin keikoilla. Yhtyeen ihailijoita hemmotellaan toukokuussa kaikkiaan kolmen konsertin verran Suomessa. Luvassa on takuuvarmaa metallia – vieläpä Ensiferumin ja muiden huippuosaajien kera.

www.darktranquillity.com/

https://ensiferum.com