Dauntless jää tauolle

dauntless.jpgVuonna 1991 perustettu thrash-death metal -orkesteri Dauntless on päättänyt pistää pillit pussiin ainakin toistaiseksi. Bändi ehti pitkällä urallaan julkaista kaksi albumia ja kiertää Suomea päästä päähän ja ristiin rastiin. Bändin kolmas albumi ”Imbalance” valmistui viime vuonna, mutta koska julkaisijaa ei löytynyt, bändi laittoi levynsä ilmaiseksi jakoon nettisivuilleen. Imbalancen voi ladata täältä.

Kitaristi-laulaja Sami Helle kuvailee fiiliksiään näin:

Siitä on nyt noin 20 vuotta. Siitä, kun aloin soittaa kitaraa enemmän tai vähemmän tosissani. Enkä tosiaankaan silloin Metallican riffejä opetellessa kuvitellut olevani tällaisessa tilanteessa. Olin aivan helvetin innoissani ensimmäisen bändini, Metalmaniaxin (kirjoitettu Metallican sakaroilla), keikasta.
Olin myös yllättynyt positiivisesta vastaanotosta. Emme ilmeisesti olleet täysin paskoja siinä mitä tehtiin.
Innosta pinkeinä typistimme bändin nimenkin ytimekkäämmäksi. Olimme Maniax.

Bändiskaboihin osallistuttiin, tehtiin biisejä, soitettiin kämpillä aamusta iltaan, ja kerättiin kiitosta jopa ihan ”oikeilta muusikoilta”.
Demoja väsättiin toivoen levytyssopimusta. Sitten tehtiin lisää demoja, vaihdeltiin bändien kesken demoja (c-kasetteja) –
ja soitettiin tietysti lisää keikkoja.
Jengiä oli keikoilla selkeästi enemmän kuin aiemmin, mutta levytyssopimusta ei vaan kuulunut.

Ei muuta kuin nimenvaihtotalkoisiin. Nyt nimeksi päätyi ”Dauntless” ja sieltähän se diilikin loppuviimein tuli – kuuden demon ja lukemattomien keikkalavojen kuluttamisen jälkeen.
Olimme helvetin innoissamme. Vain maailma on rajana!

Se oli elämäni hienointa aikaa. Oli lafka takana, oli fyysinen debyyttilevy kädessä, se löytyi Anttilan levyhyllystä, siitä luki netissä. Jumalauta, se oli vieläpä Suomen virallisella listalla! Tosin sijalla 40, mutta heti Juice Leskisen alapuolella.
Levy-yhtiö maksoi jopa musavideon. Eihän tämmöisestä voinut silloin unelmoidakaan. Levy ei kuitenkaan myynyt tarpeeksi, eikä lafkamme halunnut jatkaa yhteistyötä. Lähdimme siis etsimään uutta sopimusta, nyt hieman kokeneempana.

Erään lafkan edustaja ehdotti, että ”jos tekisitte vähän enemmän tälläista, ja sitten vähän vähemmän tällaista, ni sit tää myis”.
En ole ikinä tehnyt musaa jonkun muun ehdoilla, tai siksi että se myisi paljon. Mikäli joku ei meistä diggaa, niin maailma on täynnä muuta musiikkia mistä valita.

Saimme kuin saimmekin uuden sopimuksen toiselta lafkalta, ja kaikki näytti taas sairaan hienolta.
Tehtiin myös keikkamyyntisoppari yhden Suomen parhaimmista ohjelmatoimistoista kanssa. Meininki oli aivan sairasta – mitään muuta en ollut ikinä halunnut!
Sitten, paska iski tuulettimeen jälleen kerran. Toinen levy saatiin julkaistua, muttei mennyt kauaakaan kun levy-yhtiö meni nurin.
Olimme jälleen aloitusruudussa.

Tämän kaiken ruljassin aikana on tapahtunut myös mm. basistin, rumpalin ja laulajan vaihdokset. Tässä sivussa virittelimme kokoajan materiaalia kolmannelle levylle.
Haimme pitkään levytyssopimusta jotta saataisiin levy ulos hyvän julkaisijan kautta, mutta sitä ei sitten millään ilveellä löytynyt. Tiedämme kaikki missä jamassa musiikkiala on, etenkin metallimusiikin osalta, joten diilin löytymättömyys ei sinällään yllättänyt.

Kolmas levy on nyt kuitenkin valmis. Teimme sen omakustanteena – ihan vaan soittamisen halusta ja rakkaudesta musiikkiin. Samassa loppui voimat ja motivaatio koko musiikkialaa kohtaan. Tämän ei pitäisi kuulostaa miltään typerältä avautumiselta. Halusin vain yksinkertaisesti kertoa kaikille missä mennään.

Tilanne on siis nyt seuraava:

Dauntless siirtyy tauolle määrittelemättömäksi ajaksi.
Kuukausi? vuosi? vuosikymmenen? Sitä ei tiedä kukaan. Nyt on tullut kuitenkin aika keskittyä muihin projekteihin.
Moni ei pääse ikinä kokemaan näin siistejä asioita mitä me on koettu ja siitä haluan kiittää teitä pojat:

Santeri Salmi
Tuomo Tukkimäki
Riku Katainen
Ari Nieminen
Olli Määttä
Arto Vesander

Dauntless kiittää ja kumartaa KAIKKIA joiden kanssa me ollaan oltu tekemisissä, ja ennen kaikkea faneja! Kiitos!
Moshataan ja kippistellään kun tavataan!

…mutta ennen sitä. Ette te meistä niin vähällä pääse!

Mekin haluamme antaa jotain teille ennen kuin aloitamme taukomme.
Niinkuin sanoin, levy numero 3 on valmis, ja päätimme antaa sen teidän kaikkien ladattavaksi ILMAISEKSI.
Ladatkaa, jakakaa, rakastelkaa.

Dauntless – Imbalance ladattavissa osoitteesta http:\\www.dauntlessdeath.com

Tsekkaa samalta sivulta myös tuore Hybris-lyriikkavideo, joka on osoitettu kiitoksena teille kaikille jotka olette kanssamme matkaa kulkeneet.

Jatkossa voitte seurata Dauntless muusikoiden touhuja ainakin näissä bändeissä:

Whorion ja Inho (Ari)

Bonemechanics(Sami)
Sami Helle kiittää ja kuittaa.

Kommentoi julkaisua