Dave Lombardo ei aio hevillä siirtyä eläkkeelle: ”Ette saisi minua eläköitymään edes kaikella maailman rahalla”

Kuva: Mathieu Bredeau

Rumpali Dave Lombardolla on ollut takanaan värikäs ura muusikkona. Mies on soittanut legendaarisen thrash metal -yhtye Slayerin riveissä, kuin myös esimerkiksi Suicidal Tendenciesin, Misfitsin, Mr. Bunglen ja Testamentinkin kanssa.

Tuskin siis tulee kenellekään yllätyksenä, että Lombardon kaltainen marinoitunut muusikko tuskin haaveilee kovin varhaisesta eläköitymisestä. Tuoreessa juttutuokiossaan Ultimate Guitarin kanssa Lombardo kertoo kokevansa, ettei hän aio eläköityä, vaan jatkaa hommia vielä toivottavasti 80 vuoden iässäkin.

”En aio luopua rumpukapuloistani. Ne haudataan minun mukanani. Enkä minä hemmetti myöskään aio eläköityä. Ette saisi minua eläköitymään edes kaikella maailman rahalla. Rakastan sitä mitä minä teen. Rakastan musiikkia. Muusikot eivät eläköidy, he vain siirtyvät toisiin bändeihin tai jotain”, Lombardo kertoo, ja jatkaa:

”En usko edes siihen sanaan. Buddy Rich… kaikki ne tyypit soittivat aina kahdeksankymppisiksi asti, tiedätkös? Luulen, että hän [Rich] soitti kahdeksankymppiseksi asti. Se on jotain sellaista, mikä minulla on ollut mielessä lapsesta asti, kun ihailin niitä vanhempia tyyppejä – Gene Krupaa, Buddy Richia… Ed Shaughnessy kirjoitti minulle kauniin kirjeen – olemme tavanneet toisemme – hän soitti vuosia ’Tonight Showissa’, aina elämänsä vanhoille päiville asti. Me rakastamme sitä [soittamista]. Se on hyväksi terveydellemme. Se on hyväksi keuhkoille ja ylävartalon voimalle.”

 

 

Kommentoi julkaisua