Dave Mustaine ei halunnut metsästää uutta basistia Megadethiin jostain toisesta yhtyeestä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 26.7.2022

Vuonna 2021 metallijätti Megadeth päätyi erottamaan pitkäaikaisen basistinsa David Ellefsonin kohun seurauksena. David Ellefson erotettiin yhtyeestä grooming-syytösten takia. Tyttö, jonka kanssa Ellefson keskusteli ja kävi seksuaalisia videopuheluita, osoittautui kuitenkin täysi-ikäiseksi.

Ellefsonin tilalle bändiin otettiin basistiksi James LoMenzo, joka on soittanut yhtyeen kanssa jo aikaisemminkin. Uudelle albumille bassot puolestaan nauhoitti Steve Di Giorgio, joka tunnetaan monista bändeistä.

Bändin johtohahmo David Mustaine paljastaa tuoreessa Loudwiren haastattelussa, että hän ei halunnut lähteä metsästämään uutta basistia jostain toisesta yhtyeestä, joten Steve Di Giorgion rekrytoiminen viralliseksi jäseneksi ei ollut vaihtoehtona.

”Molemmat ovat todella hauskoja ihmisiä. Vaikka en tuntenut Steve DiGiorgiota yhtä hyvin kuin James LoMenzoa, pidin häntä yhtä miellyttävänä seurana kuin Jamesia. Se ajanjakso, jonka bändi ja kaikki meihin liittyvät ihmiset kävivät läpi, oli hieman arka. Halusimme tehdä oikein. Korvaajan etsiminen juuri tuolloin ei ollut oikein, koska kukaan ei tiennyt viellä kaikkia tosiasioita, emmekä todellakaan halunneet värvätä ketään”, Mustaine kertoo ja jatkaa:

”Niin hieno kuin Steve onkin, muistan miltä tuntui, kun me [Metallica] menimme ja nappasimme Cliffin [Burtonin] Traumasta. Trauma ei tosin ollut kovin hyvä bändi, mutta bändissä oli silti ihmisiä, joiden elämä muuttui, kun se tapahtui. Sinun täytyy kysyä itseltäsi: ’Hyppäisikö hän mukaan vai työnnettiinkö hänet?’. Halusin varmistaa, että jos palkkaisin jonkun, en varastaisi häntä keneltäkään.”

Megadeth julkaisee uuden albuminsa ”The Sick, the Dying… and the Dead!” syyskuun 2. päivä.