Dave Mustaine kieltäytyy antamasta Lars Ulrichille oikeuksia kappaleisiin, jotka hän väittää kirjoittaneensa ennen Metallicaa

Dave Mustaine

Julkaisimme sivustolla hiljattain uutisen, jonka mukaan thrash metal -suuruus Megadethin keulakuva Dave Mustainen mielestä ”the big four” -kiertue ei olisi mahdottomuus ilman Metallicaa, joka tuntuu jarruttelevan kyseistä hanketta. Metallican jarrutteluun saattaa löytyä syy bändin vuoden 1982 demonauhan ”No Life ’Til Leatherin” laajennetun uudelleenjulkaisun peruuntumisen takaa. Kyseinen demonauha julkaistiin uudestaan vuoden 2015 huhtikuussa järjestetyn Record Store Dayn ajaksi itsenäisiin levykauppoihin. Siinä oli kopioita kansitaiteesta sekä rumpali Lars Ulrichin käsin kirjoitetuista teksteistä, jotka tulevat Ulrichin henkilökohtaisesta kopiosta alkuperäisestä nauhasta.

Mustaine kertoi viime marraskuussa Metallican keulakuvan James Hetfieldin ottaneen tähän yhteyttä. Hetfield kertoi, että Metallican oli aikomus julkaista virallisesti ”No Life ’Til Leather”, joka sisältäisi ”27 kappaletta, kuvia ja koko hoidon”. Asia ei kuitenkaan edennyt mihinkään. Mustaine kertoo: ”Lars halusi nimiinsä kaksi kappaletta, joihin minä kirjoitin jokaisen nuotin ja jokaisen sanan. Minulla on ne tekstit. Jätin väliin.”

Torstaina 8.2.2018 fani kysyi Mustainelta Twitterissa, olivatko erimielisyydet tekijänoikeuksista syynä sille, että Metallica ei halua olla osana ”the big four” -keikkoja. Mustaine vastasi: ”Kuka tietää. En ole antamassa Larsin nimiin kappaleita, jotka kirjoitin Panicissa.” Panic oli Mustainen yhtye ennen kuin tämä liittyi Metallicaan.

Lars Ulrich kertoi Metal Forces -julkaisulle vuonna 2016, että ”odottamattomat ongelmat lakipuolella estivät ’No Life ’Til Leather’ -box setin julkaisemisen” sekä heidän ”haaveensa käynnistää uudelleenjulkaisujen sarja”. Ulrich kertoo, että yhtye kamppaili asian kanssa jonkin aikaa, mutta päätti lopulta, että ”se ei ole epämiellyttävien muodollisuuksien arvoista”.

Kommentit