Dave Mustaine kritisoi Megadethin keikalla ”maskityranniaa” yleisön huutaessa ylistystä yhdysvalloille

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 17.9.2021

Yhdysvaltalainen metallisuuruus Megadeth esiintyi hetki sitten New Jerseyssa. Siirtyessään viimeiseen kappaleeseen ”Holy Wars… The Punishment Due”, Dave Mustaine otti pienen hetken puhuttaakseen yleisöä suoraan.

Aluksi Mustaine kertoi siitä, kuinka mukavaa oli soittaa, ja kuinka bändi palaa taas pian New Jerseyhyn. Sen jälkeen Mustaine aloitti kritisoimaan yhdysvaltalaista ”maskityranniaa”:

”Katsokaa ympärillenne, kaverit. Katsokaa oikealle, katsokaa vasemmalle ja katsokaa, miten ihanaa tämä on. Olemme kaikki täällä yhdessä. Emme ole missään vitun pusseissa. Emme ole sekoamassa, emmekä huuda ihmisille: ’Missä vitussa maskisi on?'”.

Tässä kohtaa yleisö aloitti huutamaan villisti ”USA!”, ja Mustaine jatkoi:

”Kuunnelkaa, se alkaa sellaisesta tunteesta, jonka tunnemme juuri nyt. Tunnemme olevamme yhdessä, tunnemme, että lukuisat ihmiset ovat vahvoja. Meistä tuntuu, että olemme voittamattomia. Ihmiset eivät pysty pysäyttämään meitä.”

”Se, mikä nyt on meneillään, on tyranniaa. Tätä kutsutaan tyranniaksi. Googlettakaa se, kun pääsette kotiin. Eikä tyrannia ole vain hallituksessa. Tyrannia on juuri nyt kouluissa, ja tyrannia on lääketieteellisessä bisneksessä. Meillä on valta, erityisesti meillä … heavy metal -faneilla, meillä on valta muuttaa asioita.”