David Ellefson paljastaa olevansa palkkamuusikko Megadethissa: ”Minun piti luopua omistajuudestani säilyäksemme ystävinä”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 29.5.2019

Legendaarinen thrash metal -yhtye Megadeth ”hajosi” vuonna 2002 lyhyeksi ajaksi, vain palatakseen jälleen vuonna 2004 jatkaen aina tähän päivään asti. Nopeasta paluusta huolimatta yhtyeen basisti David Ellefson ei kuitenkaan liittynyt yhtyeeseen heti, vaan siinä kesti yhteensä kuusi vuotta. Basistin virkaa yhtyeessä toimittivat paluun jälkeen James McDonough sekä James LoMenzo, ennen kuin Ellefson palasi yhtyeeseen vuonna 2010. Nyt Ellefson paljastaa tuoreessa Metal-Rulesin haastattelussa, että syynä miehen pitkään viivästyneelle paluulle olivat ongelmat bändin keulakuva Dave Mustainen kanssa. Palattuaan yhtyeeseen Ellefson on toiminut palkattuna muusikkona. Mies kertoo:

”Olin alusta asti ollut yhdenmukainen jäsen yhtyeessä. Kun Dave hajotti sen vuonna 2002, kaikki bisnesasiat säilyivät koskemattomina. Kun paluu tapahtui vuonna 2004, meillä oli eriäviä näkemyksiä osallisuudesta ja omistajuudesta yhtyeessä. Ihmissuhteet eivät ole staattisia. Minä, kuin myös muutkin omaavat sellaisen käsityksen bändeistä, että se toimii kuin perhe, tiimi ja jengi. Mutta sitä huomaa, että jokainen bändi on bisnes, jossa on erilaisia persoonia ja hierarkioita. En aio valehdella: siirtyminen perustajajäsenestä pelkäksi sivumuusikoksi oli alun perin syy sille, miksi en palannut yhtyeeseen vuonna 2004. En ollut tyytyväinen siihen rooliin, jota minulle tarjottiin. Olen nykyään saanut paljon iloa tehdessäni musiikkia monien muiden kanssa niin, että rakastuin jälleen soittamiseen. Nykyään pystyn olemaan sellaisissa projekteissa, joissa olen siellä tietyistä syistä ja palkan takia. Palkkamuusikon rooli vapauttaa sinut muista asioista huolehtimisesta. Tässä kohtaa elämääni haluan mieluummin jättää sellaiset asiat syrjään. Kuten American Express kertoo, ’jäsenyydessä on etuoikeutensa’. Rivimuusikkona olemisessa on omat etunsa.  Minun tapauksessani se auttoi myös säilyttämään ystävyyden. Minun piti luopua omistajuudestani säilyäksemme ystävinä.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat