David Ellefsonin mielestä Lamb Of God peri Panteran kruunun ja pelasti thrashin: ”He todella käynnistivät thrash metallin uudelleen”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 22.2.2023

Tuoreessa Metal Commandin haastattelussa entiseltä Megadeth -basistilta David Ellefsonilta kysyttiin hänen mielipidettään siitä, kuinka moni vanha thrash-veteraani julkaisee edelleen hyviä uusia albumeja.

Haastattelussa Ellefson kehuu myös Lamb of Godia, jota hän pitää omien sanojensa mukaan Panteran kruununperijänä.

”Otetaan esimerkiksi Exodusin ’Bonded By Blood’, se oli heidän ’Kill ’Em All’, -levynsä, se oli heidän ’Killing Is My Business’ -levynsä. Sillä he tavallaan saivat otteen ohjaksista. Koska totuus on, että Metallica muutti San Franciscoon saadakseen Cliff Burtonin bändiinsä. Kun he juurtuivat sinne, koko homma kasvoi. Mutta ensin, ennen ketään muuta, oli Exodus. He olivat sen tyylin kuninkaita. Ja vaikka he olivatkin tavallaan taustalla Metallican nopeassa etenemisessä, Exodus on siemen, josta kaikki iti monin tavoin”, Ellefson pohtii ja jatkaa:

”Mielestäni Exodus ja Testament…Testament on tehnyt parhaita levyjään viimeisen vuosikymmenen aikana. Ja rakastan ’Souls Of Blackia’. Rakastan varhaista kamaa, se on siistiä. Rakastan kuunnella niitä. Ne ovat hyvin tunnelmallisia, ja niillä on siistit soundit. Mutta joo, luulen, että osa noiden bändien häijyimmästä ja hurjemmasta musiikista on tullut viime aikoina. Ja 2000-luvulla Lamb Of God oli varmasti yksi suurista johtajista. Osittain se johtui siitä, että meillä ei enää ollut Panteraa, ja Lamb Of God tavallaan peri heidän kruununsa. Mutta heidän tiensä viittasi aina erityisesti Megadethiin ja tietenkin Metallicaan ja ’Big Fouriin'”.

”90-luku ei ollut helppoa aikaa thrashille. Testament ja muutamat muut bändit eivät pudonneet tutkalta, mutta ne painuivat undergroundiin selviytyäkseen. Megadeth ja Metallica pystyivät kokonsa vuoksi pysymään hieman paremmin hengissä. Mutta 2000-luvulla nuoremmat bändit, kuten Lamb Of God erityisesti, he todella käynnistivät thrash metallin uudelleen.”

Voit kuunnella koko haastattelun alhaalta.

Luetuimmat

Uusimmat