Dead By April laajalle Suomen-kiertueelle marraskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 15.6.2020

Ruotsalainen metalcore/pop metal -suuruus Dead By April saapuu kattavalle Suomen-kiertueelle marraskuun lopussa. Lisää uutta materiaaliaan pian julkaisevan yhtyeen seuraksi kiertueelle saapuvat ruotsalainen metalcore nousukas Imminence sekä kotimainen modernin metallin lupaus Ember Falls, jolta on myös luvassa uusi levyjulkaisu kesän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Kovan suosion saavuttaneen – ja loppuunmyytyjä klubikeikkoja soittaneen – Dead By Aprilin keikat ovat olleet Suomessa melko harvassa, eivätkä vielä koskaan tarjolla näin laajalti ympäri maata. Yhtyeeltä on luvassa uutta musiikkia tasaisesti loppuvuoden ajan, ja tulevalla kiertueella tullaankin kuulemaan paljon myös uutta materiaalia. Tiedossa on siis ainutlaatuinen paketti niin metalcoren klassikoita kuin uudempaakin tuotantoa.

23.11. Dead By April(SWE) + Imminence & Ember Falls / Helsinki, Telakka (K-18)
Liput: https://www.lippu.fi/event/13047826

24.11. Dead By April(SWE) + Imminence & Ember Falls / Tampere, Tullikamari Tampere Pakkahuone (K-18)
Liput: https://www.lippu.fi/dead-by-april-pakkahuone

25.11. Dead By April (SWE) + Imminence & Ember Falls / Joensuu, Ravintola Kerubi (K-18)
Liput: https://www.tiketti.fi/tapahtuma/69948

26.11. Dead By April (SWE) + Imminence & Ember Falls / Jyväskylä, Tanssisali Lutakko (S/K-18)
Liput: https://www.lippu.fi/event/dead-by-april-swe-imminence-swe-ember-falls-lutakko-13045865/

27.11. Dead By April // Imminence // Ember Falls / Oulu, Club Teatria Oulu (K-18)
Liput: https://www.ticketmaster.fi/event/282431

28.11. Dead By April // Imminence // Ember Falls / Tornio, Club Teatria Tornio (K-18)
Liput: https://www.ticketmaster.fi/event/282433

Dead By April yhdistää melodisuuden, tarttuvat kertosäkeet ja kauniit laulut raskaisiin screameihin ja rytmeihin – ja on todistanut tämän olevan toimiva kaava jo ensijulkaisuistaan lähtien. Vuonna 2007 yhtye julkaisi levytysdebyyttinsä omakustannedemona, joka levisi kulovalkean tavoin ympäri internetiä. Seuraavana vuonna bändi julkaisi laajemman, yhdeksäntoista kappaleen, painoksen demostaan, joka jälleen päätyi levitykseen internetiin, ja poiki levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa.

Dead by Aprilin kaupallinen läpimurto tapahtui vuonna 2009 ilmestyneellä, bändin omaa nimeä kantavalla, debyyttialbumilla. Albumilta ensimmäisenä irroitettu kappale ”Losing You” onnistui nousemaan Ruotsin singlelistan kärkipaikalle, ja pian tie alkoi avautumaan myös muualle Eurooppaan. Yhtyeen ura on jatkunut nousujohteisesti joka julkaisun myötä, ja tänä vuonna onkin luvassa yhtyeen viides täyspitkä, jolta julkaistiin aiemmin keväällä ensimmäinen single ”Memory”.

https://www.facebook.com/deadbyapril/

Eteläisestä Ruotsista nouseva Imminence on nopeasti todistanut olevansa yksi maansa lupaavimmista yhtyeistä monipuolisella äänimaailmallaan, yhdistäen kaikkea metalcoresta akustiseen musiikkiin. Aloitettuaan aktiivisen keikkailun ympäri Eurooppaa vuoden 2015 läpimurtosinglen ”The Sickness” jälkeen, bändi on kerännyt laajan fanikannan ympäri maailmaa. Sittemmin kaksi täyspitkää julkaissut yhtye on selvästi matkalla huipulle.

https://www.facebook.com/imminenceswe/

Kiertueen keikat aloittava Ember Falls on kotimainen modernin metallin yhtye, joka on vakiinnuttanut asemaansa kotimaan musiikkikentällä tasaiseen tahtiin. Yhtye on löytänyt oman maailmansa modernin ja melodisen metallin parista, jossa esille nousevat energiset ja elektroniset taustat sekä raskaat riffit, jopa popinomaisten koukkujen kanssa – hyvää karismaa ja näyttävää showta unohtamatta. Kappaleista löytyy raskaan metallin paino, jonka tuntee silloinkin, kun mukanahypittävät taustat ottavat vallan, vain väistyäkseen mukaansatempaavien laulumelodioiden edestä.

https://www.facebook.com/EmberFallsOfficial/