Dead Shape Figure – Deville Ride

Jo viimevuoden puolella julkaistu ”Deville Ride” (mcd), esittelee hieman rokimpaan suuntaan kääntyneen yhtyeen. Edellinen albumi ”The Disease Of St. Vitus” oli omasta mielestäni hieman paikalleen jämähtänyttä mäiskettä – vaikkei varsinaisesti huonokaan levy ollut – joten oli ehkä ihan aiheellistakin tehdä pieniä tyylillisiä muutoksia.

Levy alkaa kappaleella ”Strangle The Hero”, joka ei vahvasta kitaroinnista huolimatta kovinkaan suuria tunteita herättele. Kappale on keskinkertainen heavy rock-ralli, jossa ei varsinaisesti ole mitään vikaa, joskaan ei juuri kitaroinnin lisäksi kehuttavaakaan. Aikalailla samanlainen mielikuva tulee myös seuraavasta ”… And They Adore The Replacement”-kappaleestakin. Kitarat soivat varsin pirteästi, mutta muu sisältö jääkin sitten taas taustamusiikin tasolle.

Tämän julkaisun ehdottomasti vahvin hetki on Type O Negative-laina ”Dead Again”. Kyseinen kappale on jo itsessään niin hieno teos, että se pitää kuuntelijaa hypnoottisesti otteessaan. DSF:n alkuperäistä rockimpi versio toimii kyllä myös erinomaisesti ja kappaleen lopussa huomaa kääntäneensä volyymit lähes täysille. Tietysti bändin itsensä kannalta olisi suotavaa jos omatkin rallit toimisivat tällä tavalla.

tuntuu olevan jonkinlaisessa suvanto vaiheessa. Muistan kun kuulin yhtyettä ensimmäisen kerran demoilta, niin innostuin siitä täysin. Myös vielä debyyttialbumin ”The Grand Karoshin” aikoihin yhtye oli vielä todella kovassa iskussa, mutta nyt tuntuu jotenkin että se on vähän eksynyt ja etsii itselleen uutta suuntaa. Toivottavasti löytää sen pian, nimittäin potentiaalia yhtyeellä kyllä olisi ja olisikin sääli jos se jäisi käyttämättä. Ainakaan itselleni tämä uusi, rokimpi suuntaus ei hirveämmin kolahtanut.

5/10

Kappalelista:

1.Strangle The Hero
2….And They Adore The Replacement
3.Leave Your Buildings
4.Dead Again

http://www.myspace.com/deadshapefigure

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua