Kuva: Tero Sulkakoski

Dead Shape Figure julkaisee seuraavan albuminsa toukokuussa: Uusi kappale ”Torn Asunder Worn Ideals” kuunneltavissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.3.2023

Helsinkiläinen death metallia ja thrash metallia yhdistelevä Dead Shape Figure on julkaisemassa seuraavan ”The Sworn Book” -nimisen albuminsa Rolling Recordsin kautta 12. päivä toukokuuta. Albumi on jatkoa vuoden 2018 menestyslevylle ”Cacoëthes”. Viime vuonna Rolling Records -levymerkille siirtynyt viisihenkinen kokoonpano tarjoilee tulevalta albumilta kolmantena singlenä yhtyeen historian tähän mennessä kovimman biisin, ”Torn Asunder Worn Ideals”.
 
Kappale esittelee bändin täysin uuden suunnan äärellä. Biisi nivoutuu albumikokonaisuuden melodisimpaan, raskaimpaan, armottomimpaan ja kerrasta tarttuvaan ääripäähän, kuulostaen silti vain ja ainoastaan Dead Shape Figurelta. Bändin signature-tatsi on biisissä läsnä, mutta ei ole liioiteltua sanoa biisin olevan ennenkuulumatonta bändiltä, joka aloitti uransa levyllisellä puhtoista thrash-metallia. Voidaankin sanoa, että vain bändi, jolla on tietyn verran maileja mittarissa, pystyy tähän.
 
Torn Asunder Worn Idealsin” lyriikat pohtivat kompleksista, paradoksaalista suhdettamme teknologiaan, nopeaan endorfiiniin, haluamme luontoon ja vielä suurempaa haluamme uuteen teknologiaan. Mikä merkitsee nykypäivänä, entä tulevaisuudessa?