Dean Guitars vastaa Dimebag Darrellin perikunnan oikeushaasteeseen: ”Perättömiä syytöksiä”

Kirjoittanut Joonas Arppe - 18.8.2021
Panteran kitaristina tunnettu Dimebag Darrell kuoli ampumavälikohtauksessa vuonna 2004.

Julkaisimme eilen sivustollamme uutisen, jossa kerroimme edesmenneen Pantera– ja Damageplan-kitaristi ”Dimebag” Darrell Abbottin perikunnan haastaneen kitaravalmistaja Deanin oikeuteen rojalti- ja tavaramerkkiasioita koskeneen kiistan karattua käsistä.

Haasteen mukaan Dean Guitars on syyllistynyt sopimusrikkomuksiin; yhtiö on väitetysti jättänyt osan Abbottia kuvastavasta promomateriaalista maksamatta sekä rekisteröinyt Abbottille kuuluneen Razorback-kitaran mallin ja tavaramerkin omiin nimiinsä. Abbott soitti Deanin valmistamia kitaroita lähes koko uransa ajan, ja teki yhtiön valmistamasta ML-mallista maailmankuulun.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Abbottin pitkäaikainen puolison ja perikunnan edustaja Rita Haney syyttää Deania mm. epäreilusta kilpailuasemasta, harhaanjohtavasta mainonnasta, tavaranimikkeen väärentämisestä, Floridan osavaltion epäreilun ja harhaanjohtavan kaupankäynnin estävien lakien rikkomisesta ja petoksesta.

Haneyn lausunto on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa dimebagdarrell.com.

”Olen viettänyt päiväkausia lukien uudelleen ja uudelleen kaikkia Darrellin kitaramerkintöjä, listoja, kirjeitä ja piirustuksia, joista osaa ei ole vielä julkaistu” Haney kirjoitti tiedottaessaan kanteesta. ”Haluan, että toimimme Dimen sanojen mukaan ja nostamme hänen perintönsä sille tasolle, jolle hän olisi sen halunnut.”

Dean Guitarsin toimitusjohtaja Evan Rubinson on antanut yhtiön puolesta allaolevan lausunnon:

”Olemme aina kohdelleet Dimea ja hänen veljeään Vinnietä [Paul Abbott, rumpali] kaikella kunnioituksella ja lojaaliuudella. Olemme nauttineet pitkäkestoisesta, 17-vuotisesta yhteistyöstä veljesten kanssa, ja jatkamme yhteistyötä Vinnien perikunnan kanssa ddrumin puolella. Olemme järkyttyneitä ja surullisia nähdessämme neiti Haneyn tekemät päätökset Abottin veljesten traagisesti menehdyttyä, ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää tulevien pyrkimystensä parissa.”

”On valitettavaa, että neiti Haney on antanut epärealististen vaatimustensa ja syytöstensä diktatoida Dimebag Darrellin perintöä Dimen välittömän perheen poissaollessa. Dean Guitars voi ylpeänä sanoa näytelleensä roolia Dimen perinnön säilyttämisessä ja sen kukoistamisessa viimeisen 17 vuoden aikana. Olemme tukeneet perikuntaa niin hyvässä kuin pahassa. Neiti Haneyn väittämät – jokainen niistä – ovat perättömiä, ilman minkäänlaista meriittiä, eivätkä ne perustu todellisuuteen. Sallimme koko totuuden tulla julki lakiprosessin käynnistyessä.”