Dear Superstar – Damned Religion

Allekirjoittaneelle aikaisemmin tuntematon brittiläinen tarjoilee levylautasellisen perinteistä hard rockia punkahtavalla asenteella maustettuna. Bändin kotisivuilla mausteena mainitaan moderni heavy, mutta varsin kevyinä annoksina sitä on levylle ripoteltu, mikäli ollenkaan, sen verran kevyen tuntuman levy jättää jälkeensä.

Bändin toisen, 29.2. julkaistavan levyn nimi “Damned Religion” antaisi odottaa tiukkaa yhteiskunta- tai uskontokritiikkiä – tai vähintään nykysysteemin kyseenalaistamista. Moinen asenne kuitenkin ilmenee vain levyn nimikkobiisissä “Damned Religion”, ja siinäkin jäädään vähän kevyen puolelle syvimmän kantaaottavuuden jäädessä tasolle “Damn your damned religion”. Äidinkielenään englantia puhuvilta olisi toden totta odottanut hieman monipuolisempaa ilmaisua, nyt tuollainen toisto lähinnä huvittaa.

Levyn kymmenestä biisistä kolahtavimmat ovat levyn keskivaiheilta löytyvä “Anthem To My Life” ja levyn lopettava “Crystallized”. Näissä on enemmän sävelkulullista polveilua kuin loppulevyssä yhteensä. Tarkemmalla kuuntelulla nämäkin paljastuvat kuitenkin melko geneerisiksi rakkauslauluiksi. Selvästi mukaansa tempaavimmat melodiat löytyvät “Sirens”-biisin kertosäkeestä, joka kyllä sekään ei lyriikoillaan pääse päätä huimaamaan, nekin kun ovat hyvin helppoja hokemia. Yksinkertaisuutensa takia biisin kertosäkeeseen lähtee mukaan hyvin kivuttomasti, vaikka biisi tuntuu muuten lähinnä sisällöttömältä. Meno on pääosin reipasta, rehellistä rokkia, joskin mukaan on solutettu vähän muusta materiaalista irralliseksi jäävä balladi “Tomorrow”, joka sekin kiivastuu loppua kohden. Biisi tuo lähestulkoon mieleen jonkin emopunk-henkisen valitusvirren.

Kokonaisuutena levystä jää tunne, että pienellä panostamisella ja särmän teroittamisella olisi saatu aikaan paljon puhuttelevampi teos. Levyn ja biisien nimissä esiintyvä uho jää vaille realisointia, kun sisällöllisesti jää kaipaamaan parempaa tarttumapintaa ja jotain syvällisempää sanomaa. Niille ihmisille, joille riittää helposti kuunneltava reipas rokkaaminen, tässä on varmasti enemmän potentiaalia. Jos puolestaan kaipaa ajatusta tai tunteita herättävää materiaalia, kannattaa etsiä toisaalta.

5 / 10

Kappalelista:
01. Damned Religion 3:27
02. Change Yesterday 4:22
03. Last Rites 4:37
04. Our City Sleeps 3:51
05. Anthem To My Life 3:52
06. Turn To Dust 3:26
07. Sirens 3:47
08. Tomorrow 3:48
09. Glitter Just Like Gold 4:33
10. Crystallized 5:00

https://www.facebook.com/pages/Dear-Superstar/142641035746518

Kirjoittanut: Nina Hurme

Kommentoi julkaisua